Mindenmás

Integetésre felkészülni: márciusban visszatér a Google Street View autó Szegedre

Idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra a Google Utcakép autói – közölte a Google. Mint írják, a következő hónapokban az ország több városát is érintik, hogy frissítsék a Google-térképen a városok, az utak és autópályák nézetét, így Szegedre is visszagurul a legutóbb októberben látott autó.

Mint kiderült, az autók március 11-én indulnak el Magyarországon, és bejárják majd a kisebb és nagyobb városokat. A Dunántúlon többek között Sopron, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Veszprém és Ajka városában bukkannak majd fel a járművek. A keleti országrész települései közül pedig Békéscsabát, Szegedet, Karcagot, Debrecent és Tiszaújvárost érintik.

GYALOGOS ZÓNÁKAT IS RÖGZÍTENEK

24.hu beszámolója szerint viszont nemcsak az utcákat és utakat, hanem több magyar város gyalogos zónáit is rögzíti a Google, továbbá több más, autóval megközelíthetetlennek számító helyet. A felhasználók így virtuálisan Pécs és Debrecen utcáin is sétálhatnak, de látogatást tehetnek a Balaton-partra, az Aggteleki Nemzeti Parkba, és kirándulhatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban is.

Forrás: index.hu, 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb