Közélet

Bajban vannak a német autógyárak, kihat rájuk a háború

Az ukrajnai háború súlyosan érinti az ottani autóipari beszállítókat, és általuk a BMW, az Audi és az MAN bajorországi üzemeit is. A termelés nagy része leáll a következő napokban – közölték pénteken a vállalat szóvivői. A fő gondot az jelenti, hogy az ukrajnai üzemek nem tudnak kábelkötegeket szállítani.

Már hétfőn leállnak a BMW müncheni központi üzemének és Európában a legnagyobb üzemének összeszerelő sorai Dingolfingenben. A vállalat a jövő hétre rövidített munkaidőt jelentett be az üzemekben – közölte a csoport szóvivője. Arról nem adott tájékoztatást, hogy ez hány ezer alkalmazottat fog érinteni.

Az Audi ingolstadti gyárában a három gyártósorból kettő hétfőtől – kezdetben két hétre, március 18-ig – leáll. Hétfőtől Neckarsulmban is szünetel a termelés nagy része. Összesen több mint tízezer alkalmazottat érint a változás.

A MAN tehergépkocsi-gyártó müncheni főüzemében még egy hétig szigorú korlátozásokkal folytatódik a termelés, de március 14-től teljesen leáll, itt is a hiányzó kábelkötegek miatt. Ez mintegy 3500 alkalmazottat érint. A nürnbergi motorgyárban szintén lesznek korlátozások.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb