Közélet

A kormány előfinanszírozásának köszönhetően megindult az új út kiépítése az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont és Vértó között

A kormány előfinanszírozásának köszönhetően új út épül jövő év közepére Szeged legnagyobb lakóövezete, vagyis a Vértó és az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont között. A fejlesztés a jelenleg záruló uniós költségvetési ciklus legnagyobb, 4,539 milliárd forintos beruházása Szegeden.

Az építkezés megkezdődött a területen, ennek kapcsán pedig a szerdán megtartott sajtótájékoztatón Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester kiemelte, a 3,9 kilométeres út, amelyből több mint egy kilométer teljesen új szakasz a Vértót, Szeged legnagyobb lakótelepeit kapcsolja össze az 5-ös főút bevezető szakaszával, az ELI-ALPS kutatóközponttal, valamint a szomszédságában létrejövő tudományos, innovációs parkkal.

MAJDNEM 4 EZER EMBER DOLGOZIK EZEN A TERÜLETEN

Mint kiderült, jelenleg 3500-4000 ezer ember dolgozik ezen a területen, több kereskedelmi létesítmény mellett ott működik a Sole-Mizo Zrt. egyik üzeme és a Continental gumigyára. A közlekedési kapcsolatok javításával a dolgozók is könnyebben juthatnak el munkahelyükre – közölte Szabó Sándor a térség országgyűlési képviselője. Mihálik Edvin, a szegedi közgyűlés Zöld Város Programért felelős tanácsnoka mindezek mellett kifejtette, az önkormányzat valamennyi fejlesztésénél fontosak a fenntarthatósági szempontok. A fejlesztés keretében megvalósuló fejújítások úgy történnek meg, hogy az utak használhatók legyenek a közösségi közlekedés számára. Tíz új buszmegállót alakítanak ki, hármat pedig felújítanak, 4,4 kilométer hosszan pedig új kerékpárút, illetve kerékpársáv épül. A beruházás kivitelezője a Colas Út Zrt. és a Délút Építő és Bányászati Kft. konzorciuma.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb