Mindenmás

Amennyiben nem lesz megegyezés, csütörtöktől a tram-train járatok harmada nem fog közlekedni a mozdonyvezetők sztrájkja miatt (frissítve)

Csütörtöktől a tram-train járatok harmada nem közlekedik majd a mozdonyvezetők sztrájkja miatt – írja a Hodpress.hu. A portálnak Szóth Tibor, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének szegedi ügyvivője elmondta, ha nem születik egyezség a munkáltató és a munkavállalók között odáig, akkor holnap megkezdődik a sztrájk, ami a vasútvillamosok esetében azt jelenti, hogy csak a járatok 66 százalékát fogják közlekedtetni.

“A tram-train egy speciális helyzet, mert próbaüzemben közlekedik és nem megrendelt közszolgáltatás, ráadásul helyi és helyközi járat is egyben” – nyilatkozta a lapnak Szóth Tibor. Kifejtette továbbá, hogy Hódmezővásárhelyről hétfő és csütörtök között napi 25 járat indul Szegedre, március 10-től ez 17-re csökkenhet, amennyiben életbe lép a sztrájk.

FRISSÍTVE (18:30): ELÁLLTAK A MOZDONYVEZETŐK A SZTRÁJKTÓL

A Mozdonyvezetők Szakszervezete eláll a március 10-től tervezett sztrájk megtartásától az orosz-ukrán háborús helyzetre, a háborús menekültek növekvő számára tekintettel, és a humanitárius célú segítségnyújtás érdekében – közölte a szakszervezet szerdán az MTI-vel. A szakszervezet közleménye szerint a sztrájkkövetelések teljesítéséről szóló folyamatos tárgyalásokat fenntartják a munkáltatóval. A vasúttársaság szerdai közleményben üdvözölte a Mozdonyvezetők Szakszervezetének döntését, és hangsúlyozta, a mostani helyzetben kiemelten fontos, hogy az ország kiszámítható és biztonságos közlekedési szolgáltatásokra támaszkodjon, ezen belül is a vasúti személy- és áruszállítás folyamatosan, gördülékenyen biztosított legyen.

TRAM-TRAIN RAMAZURI VOLT KEDDEN SZEGEDEN

Tegnap délután a Zrínyi utcában egy szabálytalanul parkoló autós akadályozta a haladását a tram-trainnek, ezért fél órát késett az egyik járat…

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb