Mindenmás

Napi szürreál: sárkányrepülővel csempészte a kábítószert három szegedi fickó

A szegediek leleményessége nem ismer határokat, sajnos ez igaz a különféle bűnügyi sztorikra is. Sárkányrepülővel próbált a magyar-szerb határon marihuánát csempészni három szegedi férfi, a gép meghibásodott, majd, miután az egyikük a Tiszasziget-Gyála közötti határátkelőhely közelében kényszerleszállást hajtott végre, megpróbálta elrejteni a drogot. Nem jött be, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

  • 5,
  • 9
  • és 10 év fegyházra ítélte az elkövetőket, valamint eltiltotta őket a közügyektől.

Innentől kezdve érkezzen az ügyészség péntek délelőtti közleménye. Mint írják, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta három szegedi férfinak az ügyében, akiket a bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és határzár tiltott átlépésének bűntette miatt 5, 9 és 10 év fegyházra, valamint közügyektől eltiltásra ítélt. Az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján a Szegedi Törvényszék járt el.

SÁRKÁNYREPÜLŐVEL HOZTÁK BE A MARIHUÁNÁT SZERBIÁBÓL

Az ítélet szerint a három férfi elhatározta, hogy Szerbiából marihuánát hoz be az ország területére úgy, hogy azt egyikük egy motoros sárkányrepülővel az államhatáron létesített határzár felett átrepülve csempészi be. Ennek érdekében a férfiak többször jártak Szerbiában, ahol beszerezték a kábítószert, majd azt a határ szerb oldalának közelében elrejtették, és autóval szállították az egyik férfi tulajdonában álló motoros sárkányrepülőt is.

AZ ÉVSZÁZAD PECH-JE: MEGHIBÁSODOTT A MOTOR, KÉNYSZERLESZÁLLÁSRA VOLT SZÜKSÉG

Az előzetes tervüknek megfelelően a – motoros sárkányrepülő vezetésére engedéllyel rendelkező – férfi 2018. augusztus 30-án, este, a szerb oldalon magához vette az utazótáskában elhelyezett kábítószert, a sárkányrepülővel felszállt, majd a határzár felett berepült az ország területére. Mivel a sárkányrepülőgép motorja meghibásodott, a férfi a Tiszasziget-Gyála közötti határátkelőhely közelében kényszerleszállást hajtott végre, melynek során személyi sérülést szenvedett, de annyi ideje még maradt, hogy a kábítószert elrejtse. A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítők az erdős területen elrejtőzött férfit megtalálták, másnap a kábítószerre is rátaláltak.

Az ítélet ellen a sárkányrepülőgépet vezető férfi és védője enyhítésért, míg társaik felmentésért és enyhítésért fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség  a védelmi fellebbezéseket nem tartotta alaposnak, és az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt mindhárom férfi vonatkozásában. Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb