Közélet

Közeledni látszanak az álláspontok a tűzszüneti tárgyaláson

Az álláspontok enyhe közeledéséről számoltak be magas rangú ukrán tisztviselők az orosz-ukrán béketárgyalások ma délelőtt kezdődött negyedik fordulójáról. Volodimir Zelenszkij elnöki kabinetjének helyettes vezetője, Ihor Zsovkva a BBC-nek elmondta, hogy Moszkva most konstruktívabban állt a tárgyalásokhoz, mint korábban – adta hírül a hirado.hu.

„Ahelyett, hogy ultimátumokat szabnának, vörös vonalakat húznának vagy kapitulációra szólítanák fel Ukrajnát, most úgy tűnik, hogy konstruktívabbak a tárgyalások” – mondta Zsovkva a BBC Radio 4 hírműsorában.

Mikhajlo Podoljak, az ukrán delegáció egyik tagja a Twitterre feltöltött videóban azt mondta, hogy a tárgyalások hétfői fordulója a tűzszünet feltételeire, az orosz csapatok kivonására és az Ukrajna számára nyújtott biztonsági garanciákra fog összpontosítani.

Podoljak megismételte Ukrajna álláspontját, miszerint addig nem hajlandóak érdemi tárgyalásokra az Oroszországhoz fűződő jövőbeli viszonyról, amíg Moszkva nem egyezik bele az azonnali tűzszünetbe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb