Közélet

A szegedi ultrák összefogtak a háború áldozatainak megsegítésére: egy kisbusznyi adományt indítottak útjára a kárpátaljai Nagybégányi kistérségbe

Le a kalappal a szegedi ultrák előtt! Hétfőn útnak indult az a segélyszállítmány, melyet az Ultras Szeged tagjai gyűjtöttek össze a szomszédunkban dúló háború áldozatainak megsegítésére – olvasható a klub Facebook oldalán.

Mint írják, a klub egyik csapatkapitánya, a kárpátaljai születésű Gajdos Zsolt és a szegedi ultrák összefogásával hétfőn egy kisbusz indult útnak a kárpátaljai Nagybégányi kistérségbe, hogy tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket és gyógyszereket juttassanak a háború szenvedőinek.

A szegedi ultrák nem csupán a felajánlásokkal támogatják az ukrajnai bajbajutottakat: szolidaritásukról nem sokkal az orosz-ukrán háború kitörését követően egy szívmelengető gesztussal üzentek a kárpátaljai magyaroknak. Az Ultras Szeged egy “Kitartás, Kárpátalja!” feliratú molinóval drukkolta végig február végén a Szeged-Csanád GA Haladás elleni mérkőzését.

Fotók: Ultras Szeged Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb