Közélet

Elindult a Békemenet Budapesten

Országszerte és a határon túl is számos ünnepi rendezvényt tartanak ma az 1848–49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 174. évfordulója alkalmából. Délben ismét útjára indult a Békemenet Budapesten, valamint az ellenzéki pártok nagygyűléseket tartanak a fővárosban.

ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÜNNEPI BESZÉDE 15 ÓRAKOR KEZDŐDIK A KOSSUTH LAJOS TÉREN

A Békemenet a Császár-Komjádi Sportuszoda melletti Elvis Presley térről indul. A résztvevők a Margit híd, Szent István körút, Alkotmány utca útvonalon érkeznek a Parlament elé, a Kossuth Lajos térre. Szintén a Parlament előtti Kossuth Lajos téren lesz délután 3 órakor a díszünnepség, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Az ünnepséghez – a szervezők kérésére – csatlakozik a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szervezte Békemenet is.

MÁRKI-ZAY PÉTER ÜNNEPI BESZÉDE 15 ÓRAKOR KEZDŐDIK A MŰEGYETEM RAKPARTON

Márki-Zay Péter, miniszterelnök-jelölt 14 órakor a Szabadság hídon gyülekezve várja az embereket, majd a részvevőkkel együtt sétálnak át a Műegyetem rakpartra, ahol 15 órakor Márki-Zay Péter elmondja ünnepi beszédét.

KÖVESD ÉLŐBEN AZ ESEMÉNYEKET

Ha élőben szeretnéd követni a Békemenetet, az Index tudósítását itt érheted el, a Hír TV Facebook csatornáján 13 órától lesz élő közvetítés, valamint regisztrációt követően ezen a linken is megtekintheted.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb