Mindenmás

Napi pakk: esős, kora tavaszias idő vár ránk a hét első munkanapján, a sztrájkoló tanárok mellett tüntetnek ma a Klauzál téren

Véget ért a hosszú hétvége, ma van az első munkanap a héten. Esős, kora tavaszias idő elé nézünk, melegünk még biztos nem lesz napközben. Délután a sztrájkoló tanárok mellett tüntetnek majd a Klauzál téren, és ma van a magyar zászló és címer emléknapja. Főzz egy jó erős feketét és vágj bele a rád váró kihívásokba, mi pedig továbbra is elhozzuk neked Szeged legfrissebb híreit.

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Henrietta, Bálint, Valentin, Henrik, Ábris, Hiláriusz, és Eszmeralda nevű Olvasónkak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 565 éve, 1457 – ben V. László magyar király lefejeztette a 24 éves Hunyadi Lászlót, Nándorfehérvár főkapitányát.
  • 129 éve, 1893 – ban meghalt Puskás Tivadar, Európa első telefonközpontjának megalkotója, a telefonhírmondó feltalálója.
  • 82 éve született Bernardo Bertolucci, olasz filmrendező (Utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár, Álmodozók).
Fotó: civilhetes.net
  • 7 éve, 2015 óta ez a nap a Magyar zászló és címer emléknapja.
  • 28 éve ezen a napon Tonya Harding műkorcsolyázónő beismerte bűnösségét a riválisa, Nancy Kerrigan elleni összeesküvésben.
  • 6 éve távozott Andai Györgyi, Jászai Mari-díjas színművésznő (Linda; Fekete gyémántok, valamint a Két pasi – meg egy kicsi című vígjáték Evelyn Harperjének szinkronhangja).
  • 7 éve hunyt el Tolnai Miklós színész, szinkronszínész, aki többek között Sean Connery magyarhangja volt.
Fotó: puliwood.hu

KORA TAVASZIAS IDŐNK LESZ SZERDÁN SZEGEDEN, NÉMI ESŐVEL FŰSZEREZVE

Szerdára virradó éjszaka és a reggeli, délelőtti órákban eső és zápor várható Szegeden és környékén. Az északnyugatira forduló szél napközben felerősödhet. Sokfelé lesz fagymentes a reggel, délután pedig 6-16 fokot mérhetünk.

A SZTRÁJKOLÓ TANÁROK MELLETT TÜNTETNEK MA A KLAUZÁL TÉREN

A sztrájkoló tanárok mellett demonstrál szerdán a VVL – Veritas Virtus Libertas egyetemi közösség, a 16:00 – kor induló, Klauzál téri tüntetésen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb