Közélet

Sztrájk, polgári engedetlenség – a PDSZ eddigi adatai Szegeden illetve országosan

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete úgy tudja, hogy a sztrájk első napján mintegy 20000 pedagógus és mintegy 500 nem pedagógus munkakörben dolgozó szüneteltette a munkavégzést, emellett több intézményben polgári engedetlenség is zajlott.

A beérkezett visszajelzések alapján, ahol volt sztrájk, ott átlagosan 30%-os volt a részvétel azzal, hogy ezekben az adatokban nem látszanak a sztrájkot nagy létszámban bevállaló intézmények közül azok, ahol az intézményvezető rendkívüli szünetet vagy tanítás nélküli munkanapot rendelt el, és emiatt nem tudtak tanóráik megtartása helyett sztrájkolni a kollégák.

Egyes iskolák pedagógusai, munkatársai kockás ing viselésével fejezték ki szolidaritásukat, ahogyan az a borítóképünkön is látható.

Kérdésként veti fel a szervezet, hogy a kormányrendelet miatt azokat a kollégákat vajon sztrájkolókként tartják-e számon, akik az e heti órák 50%-át a következő heti órák 50%-ával megtartják, ezáltal tőlük bér nem vonható le, ha munkavégzést rendelnek nekik (és nem más tartja meg helyettük ezeket az órákat).

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Fernald Belcampo
'Fel a tetejéhez' gomb