Mindenmás

A kamerafelvételek szerint függőlegesen csapódott a földbe a lezuhant kínai utasszállító repülőgép (videóval) (18+)

Lezuhant a dél-kínai hegyekben egy 133 embert szállító kínai utasszállító repülőgép – írtuk meg hétfőn reggel, délutánra pedig egy videó is napvilágot látott arról, ahogy a repülőgép szinte függőlegesen csapódott a földbe.

A repülőszerencsétlenségről egyre kerülnek elő a felvételek az interneten: most találtak egy olyan videót is, ami a zuhanás pillanatát vette fel. Az MU5735 járatszámú utasszállító a kamerafelvételek szerint függőlegesen csapódott a földbe – írja az Origo.

AZ ÁLDOZATOKRÓL ÉS A BALESET RÉSZLETEIRŐL MÉG NEM ADTAK HÍRT

A China Eastern Airlines kínai légitársaság Boeing 737-es típusú utasszállítója Kunmingból tartott Kantonba, amikor lezuhant Wuzhou nevű város közelében. A becsapódás után óriási erdőtűz keletkezett, a mentési munkálatok folyamatban vannak, áldozatokról és a baleset részleteiről egyelőre nem adtak hírt. A fedélzetén 123 utas és kilenc fős személyzet tartózkodott. Az állami média korábban azt közölte, 133-an voltak a fedélzeten.

KÍNÁBAN LEGUTÓBB 2010-BEN VOLT LÉGI BALESET

A Global Times című kínai lap információi szerint a balesetet szenvedett repülőgép hat és fél éve közlekedett. A lap az internetes kiadásában rámutatott: február 19-ig a kínai polgári légi közlekedésben a százmillió órát is meghaladta a biztonságos repülési idő, ami világszerte rekordnak számított. Kínában utoljára 2010-ben történt halálos kimenetelű légi baleset: akkor az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban zuhant le gép, 44 ember halálát okozva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb