Mindenmás

Lezuhant egy kínai utasszállító, 133 emberrel a fedélzetén (frissítve, videóval) (18+)

Lezuhant a dél-kínai hegyekben egy 133 embert szállító kínai utasszállító repülőgép – írta a helyi állami médiára hivatkozva a CNN. Az áldozatok számát egyelőre nem tudni, ahogy azt sem, miért zuhant le a repülőgép.

A Boeing-737-es repülőgépet helyi idő szerint hétfőn délután a dél-kínai Kuanghszi régióban érte a szerencsétlenség, a CCTV kínai állami műsorszolgáltató a helyszínről tűzet jelentett. A mentőalakulatok a baleset helyszínére tartanak, a sérültek száma egyelőre ismeretlen.

A közösségi médiában megjelent bejegyzések szerint a China Eastern Airlines MU5735 számú Kunmingból Kantonba tartó járata a nap folyamán eltűnt.

FRISSÍTVE: TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉRKEZTEK, HAT ÉVES GÉP ZUHANT LE

Cikkünk megírása óta újabb információk érkeztek, ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

  • Az áldozatok számát egyelőre nem tudni, ahogy azt sem, miért zuhant le a repülőgép.
  • Ami biztos, hogy helyi idő szerint 13.11-kor szállt fel, és 15.05-kor kellett volna leszállnia, ám a járatkövetés 14.22-kor véget ért.
  • A FlightRadar24 információi szerint a repülőgép hatéves volt. A China Eastern Airlines az egyik legnagyobb kínai légitársaság, amely a honlapja szerint évente több mint 130 millió utast szállít és 730 repülőgépből álló flottával rendelkezik. A légitársaság egyelőre nem reagált a történtekre, ahogy a chicagói székhelyű Boeing sem.
  • A helyszínre 23 tűzoltóautót és 117 tűzoltót küldtek ki, valamint további 538 személy érkezett erősítésként. A tűzoltók közúton nem tudtak a helyszínre menni, ezért az út egy erdős részét gyalogosan tették meg. A hírek szerint néhány óra után sikerült megfékezni a lángokat.
  • A kínai légitársaság biztonsági teljesítménye a világ legjobbjai közé tartozott az elmúlt évtizedben.

Legutóbb 2010-ben történt hasonló, halálos kimenetelű repülőgép-baleset Kínában, akkor a fedélzeten tartózkodó 96 emberből 44-en meghaltak.

FRISSÍTVE: FÜGGŐLEGESEN CSAPÓDOTT A REPÜLŐGÉP A FÖLDBE

A repülőszerencsétlenségről egyre kerülnek elő a felvételek az interneten: most találtak egy olyan videót is, ami a zuhanás pillanatát vette fel. Az MU5735 járatszámú utasszállító a kamerafelvételek szerint függőlegesen csapódott a földbe. Még több részletet itt találsz:

Forrás: Index, MTI, 24, CNN

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: สมัคร LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb