Mindenmás

Napi pofátlan: Szegedi szupermarket előtt, fényes nappal rabolt ki egy idős nőt – már a rácsok mögött van az elkövető

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki szerda délelőtt rabolt ki egy idős asszonyt Szegeden. Mint korábban írtuk,

  • a férfi múlt szerda délelőtt, Szegeden, az egyik szupermarket előtt kifigyelte, hogy a sértett nagyobb összeget vesz ki a bankautomatából.
  • Ezután követte az asszonyt, majd amikor a háta mögé került, kitépte a kezéből a táskáját, elvéve mintegy 450 ezer forintot, okiratokat és mobiltelefont.
  • A férfit a rendőrök 24 órán belül azonosították és egy szegedi panzióban elfogták, azonban addigra a pénz felét már elköltötte.

RÖVID IDŐN BELÜL KIDERÜLT, KI VOLT A RABLÓ, EGY SZEGEDI PANZIÓBAN FOGTÁK EL

A rendőrségre 2022. március 16-án délben érkezett bejelentés, hogy a Széksósi úton egy ismeretlen kitépte a sértett kezéből kézitáskáját, amelyben több százezer forintot és személyes okmányokat tartott. Az elkövető a cselekményt követően a helyszínről elmenekült. A nyomozók a körzeti megbízottakkal együttműködve a hely-és személyismeretüknek köszönhetően rövid időn belül azonosították a 30 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt 2022. március 17-én kora délután egy szegedi panzióban fogták el, akit a rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a gyanúsítottat kihallgatták és őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását. Az eljárás során a bűncselekményből származó vagyonvisszaszerzés érdekében a rendőrök, mintegy 200 ezer forint értékben készpénzt és karórát foglaltak le a gyanúsítottól.

MÁR EL IS RENDELTÉK A LETARTÓZTATÁSÁT

A kifosztás bűntette miatt indult büntetőeljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A férfi a bűncselekményt röviddel szabadságvesztés büntetéséből való szabadulását követően követte el, előző elítélései miatt többszörös és különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és elrendelte a férfi letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb