Közélet

Az összes traffipaxot bevetik Szegeden: csütörtökön 24 órás Speed Marathont tart a rendőrség!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speed Marathont – végez március 24-én, most csütörtökön. Egy napon át gyakorlatilag az összes traffipax bevetésen lesz Csongrád-Csanád megyében, a mérőhelyek listájának meghatározásakor pedig a lakossági ötleteket, javaslatokat is figyelembe vették.

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója, az ATTRECT-BAU (70) 676 7333!

Mint a rendőrség írja, az ellenőrzés ideje alatt, 2022. március 24-én 6 órától 2022. március 25-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speed Marathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

A Speed Marathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Az ötlet az volt, hogy felkérték a helyieket: szavazzanak azon közlekedési szakaszokra, ahol sebességellenőrzést szeretnének.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb