Szegedi Arcok

Játék és boldogság Szegeden: gyermekeknek segítettek a CE Glass Hősei

„Legyél Te is CE Glass Hős!” címmel indított jótékonysági és társadalmi szerepvállalást segítő programot kollégái részére a Szeged határában található üvegipari vállalat. A CE Glass munkatársai a program első állomásaként a szentmihálytelki Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonának lakóit látogatták meg – olvasható a vállalat pénteki sajtóközleményében.

Mint írják, a program előzményeként a Szegedről indult cég dolgozói az újszegedi Gyermekklinikán segédkeztek a berendezések felújításában, valamint a Gyermekpszichiátrián a bentlakó gyermekeknek tartottak kézműves foglalkozásokat. Az akció nagy sikert aratott a résztvevők között, többen várták a folytatást, azonban a COVID-járvány miatt erre egészen eddig kellett várni.

A CE GLASS KOLLÉGÁI KÉZMŰVESKEDTEK, FOCIZTAK ÉS JÁTSZOTTAK A GYEREKEKKEL

A „Legyél Te is CE Glass Hős!” program célja, hogy a dolgozóik számára hangsúlyozzák a társadalmi szerepvállalás fontosságát, hogy ezáltal környezetünk folyamatosan fejlődhessen. A jövőben többek között faültetést, szemétszedő akciót és állatmenhelyen való segédkezést is terveznek. Az első idei állomás a Szeged-Szentmihályon található Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona volt. A CE Glass kollégái többek között fociztak, ugróköteleztek vagy az újonnan kialakított homokozóban játszottak az otthonban átmenetileg elhelyezett gyerekekkel. Kézműves foglalkozás keretében üvegfestést és fonást is gyakorolhattak, később pedig egy kis uzsonnára is vendégül látták a bentlakókat.

BARÁTKOZÁS ÉS NYITOTTSÁG FOGADTA A GYÁR MUNKATÁRSAIT

Az intézményben élő szülők és a gyerekek, valamint az Otthon dolgozói is rendkívül barátságosan és nyitottan fogadták a CE Glass munkatársait. Körbevezették őket az intézményben, lehetőségük nyílt megismerni a lakók történetét, sőt, kézzel készített ajándékkal is készültek számukra. Az együtt töltött délután a visszajelzések alapján a vendégek és a vendéglátók részére is rendkívül pozitív élményt jelentett. Az egyik kisfiú boldogan mesélte édesanyjának, hogy új barátra talált az egyik CE Glassos kolléga személyében. A Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona a nap 24 órájában fogadja azokat a bajba jutott édesanyákat és édesapákat gyermekeikkel együtt, akiket bántalmazó környezetből mentettek ki, vagy bármilyen okból elveszítették lakhatásukat, speciális esetben kiskorúak önálló ellátását is biztosítják. Az Otthon egész évben fogadja a jótékony felajánlásokat, többek között jó állapotú ruhát és játékokat, tisztítószert, tartós élelmiszert vagy akár szakmunka jellegű segítséget is.

ÉV GYÁRA DÖNTŐS LETT A SZEGED MELLETTI VÁLLALAT

Március elején írtuk meg, hogy az Év Gyára 2021 díj elnyerésére is beadta a pályázatát a CE Glass. Az üveggyár három kategóriában is bekerült a továbbjutók közé. Magyarán, a CE Glass már biztos, hogy fent van a legjobbak között, masszív esélyesként a rangos díj megnyerésére. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb