Mindenmás

Szaladgáló tyúk a kettes kórháznál, napozó teknősbékák a Holt-Marosnál – itt a tavasz, felébredt a természet Szegeden?

Az elmúlt napok tavaszias időjárása után nem is csodálkozunk azon, hogy ellepték az állatos posztok a Szegeden láttam csoportot. Viszont, most nem a kutyák és a cicák kapták a főszerepet, hanem a teknősbékák és a napok óta a kettes kórháznál portyázó tyúk.

Kétségtelen, hogy hivatalosan is itt a tavasz, hiszen gőzerővel ébredezik a természet, virágzik a magnóliafa a Széchenyi téren és előbújnak az állatok is Szegeden. Itt leginkább a méhekre, és a különféle madarakra, gólyákra gondolunk, amire viszont nem számítottunk a belvárosban, az határozottan a tyúk. Történt ugyanis, hogy már három napja kotkodál egy fehér példány a kettes kórháznál. Azt, hogy a tyúk honnan szökött el, és kié lehet, egyelőre nem tudjuk, de ha a gazdi felismeri, akkor jobban jár, ha elmegy érte:

NAPOZÓ CUKISÁGOK A HOLT-MAROSNÁL

Jutott még egy cukiság mára, hiszen a tavaszi szép időnek köszönhetően megjelentek a teknősbékák is az újszegedi Holt-Maros vizében. A szintén a Szegeden láttam csoportba feltöltött fotón jól látszik, hogy a teknősbékák egy jókora fadarabon találták meg a délutáni pihenőhelyüket, és úgy döntöttek, hogy csoportosan napoznak egyet.

Fotó: Dénes Attila. forrás: Szegeden láttam Facebook csoport.

NEMRÉG EGY ÉVES LETT HANNA IS

Nos, ha már tavasz, és állatok, akkor eláruljuk azt is, hogy Bonifác, a Szegedi Vadaspark házi szamár csikója januárban, Hanna, a karanténban született tevecsikó pedig a napokban ünnepelte első szülinapját:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb