Mindenmás

Baby boom a Vadasparkban: idén eddig hét kis muflon látta meg a napvilágot

Baby boom volta a muflonoknál a Szegedi Vadasparkban. Mint a közösségi oldalukon írják, idén eleddig hét bárány látta meg a napvilágot a muflonok erdei kifutójában. A vad juhok kicsinyeit a látogatók is megleshetik a szülőcsapatuk körében.

Mint kiemelték, a muflon nem őshonos a Kárpát-medencében, eredetileg a Közel-Keletről származik, ahol háziasították belőle a házijuhot kb. 10 ezer éve, de vad formái élnek a Földközi-tenger szigetein, így Korzikán és Szardínián is. Magyarországon vadászati célból honosították meg a XIX. század közepén, főleg a középhegységeinkben élnek. A muflon kosát egyből fel lehet ismerni impozáns, ívelt szarváról, amely elsősorban az egymás elleni párviadalokban jut szerephez a párzási időszakban.

A Szegedi Vadasparkban 2015 óta látható a faj, az akkor épült barna medve bemutató közelében kialakított patás kifutók egyikében. Hamar szaporodni kezdtek, azóta évről évre több bárány is születik, amelyek később, az év vége felé más állatkertekbe, vadasparkokba kerülnek.

Legutóbb guanakócsikó is született:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: echipamente hvac
'Fel a tetejéhez' gomb