Mindenmás

Bull típusú, közepes testű kutyák garázdálkodtak Kecskésen és Hattyason: motoros postásra és egy tacskóra is rátámadtak

Két bull típusú, közepes testű kutya garázdálkodott szerdán délután Hattyason. Mint több olvasónk, és számos szegedi Facebook csoportban is megírták, a kutyák motoros postásra és egy tacskóra is rátámadtak. Időközben az is kiderült, hogy a garázdálkodó kutyákat a kora esti órákban befogták.

Szerdán délután kettő körül a Szegedi kutyások csoportban írta az egyik tag, hogy két nagyobb testű kutya kóborol Hattyason. Mint Tímea kiemelte: elégé ugatósak, és agresszívan mennek mindenki felé. Állítása szerint az egyik kutya szuka, és a kinézete alapján kölykei is lehetnek. Információink szerint két bull típusú kutyáról lehetett szó, a hattyasiak mellett a kecskésiek és a gyálarétiek több csoportban is azt írták, hogy látták őket.

  • Tünde szerint hétfőn este 9 óra után még Kecskésen randalíroztak. “Egy kis tacsit kergettek, próbáltunk a kis kutyusnak segíteni, de tőlünk is félt. A nagy kutyák agresszívan támadtak ránk is.”
  • Magdi ugyanakkor azt írta, hogy “a motorral közlekedő postásunkat kitartóan üldözték. Én kerékpárral közlekedtem. Szerencsére nem támadtak.”

Idő közben olvasóink azt írták szerkesztőségünknek, hogy a kora esti órákban befogta őket a gazdájuk.

AKÁR 150 EZER FORINT IS LEHET ILYENKOR A BÜNTETÉS

Ilyen esetben akár 150 ezer forintos büntetéssel is sújthatják a kutyák gazdiját. “Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról” – áll a jogszabályban. Pontosabban:

Aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre vagy kóborolni hagyja, az szabálysértést követ el. A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról, és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény szerint ezért a cselekményért az állat gazdája 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal is sújtható.

MIT TEGYÜNK, HA SZABADON LÉVŐ KUTYÁBA BOTLUNK?

Ha félsz, kerüld el messziről, ha már közel van, viselkedj határozottan és semmiféleképp ne kezdj el futni – válaszolta a “mit tegyünk, ha szabadon lévő kutyába botlunk?” kérdésünkre Sári Fanni, a szegedi Amar Food alapítója. Mint mondta, fontos, hogy próbáljunk meg nyugodtak maradni és az is fontos, hogy ne próbáljuk meg saját magunk befogni az ebet, inkább értesítsük az illetékes hatóságokat.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: บับเบิ้ล
'Fel a tetejéhez' gomb