Szegedi Arcok

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE és a Mathias Corvinus Collegium Szegeden

A tehetséggondozást segítő együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Rovó László rektor az aláírást megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, az egyetem fontos célja a tehetségek megtalálása, majd támogatása Szegeden.

Mint kiemelte, ehhez segítséget nyújt az együttműködés az MCC-vel, ami kiterjed az összehangolt oktatási tevékenységre, a tudásmegosztásra, a tehetséges diákok életpályájának támogatására, a társadalmi mobilitás előmozdítására, a határon túlról érkező magyar diákok segítésére, valamint a nemzetközi kooperációra – tudatta a professzor. Fendler Judit, az SZTE kancellárja hangsúlyozta, a régió fejlődése szempontjából is fontos, hogy az MCC-nek köszönhetően a hallgatók Szegeden olyan képzésekhez, lehetőségekhez juthatnak hozzá, melyek korábban csak a fővárosban voltak elérhetők. Ezzel az MCC kiegészíti azt a kiválóságot, melyet a SZTE képvisel.

AZ MCC NEMZETKÖZI ELŐADÓKAT, SZAKÉRTŐKET HOZ SZEGEDRE

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója kifejtette, az alapítvány jelenleg már 24 helyszínen több mint ötezer tehetséges diákkal foglalkozik tízéves kortól a PhD-fokozat megszerzéséig. A szegedihez hasonló intenzív és kiterjedt tevékenységet Budapest mellett Miskolcon, Debrecenben, Győrött, Kolozsvárott végez. Az együttműködési megállapodás lényegében csak az írásba foglalása annak a közös munkának, amely az elmúlt hónapokban az egyetem és az alapítvány munkatársai között kialakult. Az MCC nemzetközi előadókat, szakértőket hoz Szegedre, akik előadásokat, beszélgetéseket tartanak, melyek nemcsak az egyetemisták és a közoktatásban tanulók, hanem valamennyi szegedi számára nyitottak – közölte a főigazgató.

Forrás: MTI
   

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb