Mindenmás

Elfogadták Böjte Csaba jelölését a Nobel-békedíjra

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere jelölte Böjte Csabát Nobel-békedíjra. A Szegeden is gyakran megforduló ferences rendi szerzetes most egy televíziónak nyilatkozott, melyből kiderült, hogy elfogadták a jelölését, így számba veszik 2023-ban.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetest. Kásler Miklós meglátása szerint Böjte Csaba az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre. 

“KÖPNI, NYELNI NEM TUDOTT”, AMIKOR MEGTUDTA A HÍRT

A Szegeden is számos alkalommal megforduló ferences rendi szerzetes a TV2-nek nyilatkozott arról, hogyan fogadta a jelölést. “Nagyon meglepett, mert igazából úgy volt, hogy valamikor hónapokkal ezelőtt Kásler miniszter úr jelölt, és ugye most a napokban jött vissza az igazolás a bizottságtól, hogy elfogadták a jelölésemet, igenis számba vesznek 2023-ban” – mondta Böjte Csaba, akivel telefonon közölték az örömhírt. Elmondása szerint „köpni-nyelni nem tudott”, amikor megtudta a hírt. A TV2 riportjából kiderül, hogy a szerzetes már több mint harminc éve segíti a rászoruló embereket és az árvákat. Elsőként Erdélyben, egy karitatív táborban találkozott árva gyerekekkel, akkor döntött úgy, hogy alapít egy árvaházat.

Legutóbb novemberben járt Szegeden. Erről itt olvashatsz:

Forrás: TV2, Index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb