Mindenmás

Ismét nem a bárányokat számlálták határrendészeink a Szeged környéki éjszakában

Nincs éjszaka migráns nélkül, mondhatnák a szegedi és a környékbeli határőreink, akik ezen az éjjelen sem maradtak illegális határátlépők, pontosabban azok elfogása nélkül. Ahogy már “megszokhattuk”, ezúttal sem tudták magukat hitelt érdemlően igazolni a szír, szomáliai, török és afgán állampolgárok.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán 64 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket – adta hírül a police.hu.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Szegedi Rendőrkapitányság, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály, illetve a Kutyás Alosztály járőrei a polgárőrökkel és az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. április 1-jén 22 óra és április 2-án 6 óra között nagyobb csoportokban 64 illegális migránst tartóztattak fel Röszke és Ásotthalom külterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, szomáliai, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb