Közélet

Választás, level-500: a Bosszúállók Hulk-ja nekirontott Orbánnak

Imádtuk a Kétfarkú Kutyák szegedi “Ingyen Sör Fesztiválját”, a Gattyán-művek Nagy Pénzrablás című Netflix-sorozatot idéző belvárosi performanszát, de az igazi választási show még csak most jön: Mark Ruffalo, avagy a Marvel-filmek Hulk-ja is beszállt a mókába, a Hollywood-i sztár a közösségi médiában kezdte arra buzdítani a magyarokat, hogy menjenek el szavazni, sőt, váltsák le Orbán Viktort.

A tweet-et a Telex szúrta ki, a portál szerint Hulk ugyanígy tett a 2019-es önkormányzati választások előtt is. A színész egyébként pont annak az aHang nevű magyar oldalnak a posztját osztotta meg, akik a Mandiner szerint a Soros György-féle hálózathoz köthetőek erőteljesen.

Ha már témánál vagyunk, nem Ruffalo volt az egyetlen, aki színészből magyar belpolitikai szakértővé avanzsált. Az Alien-filmek Ripley tizedese, Sigourney Weaver 2020-ban 42 másik külföldi filmessel együtt írt alá egy, az SZFE mellett kiálló nyílt levelet, George Clooney pedig a GQ magazinnak adott, The Midnight Sky című filmje kapcsán készült interjúja kapcsán állt bele Orbán Viktorba. A két hazai politikai tömb médiája az utóbbi esetben villámgyorsan reagált,

  • az Origo arról cikkezett, hogy a Ross dokihoz köthető támadás a Soros-családtól indulhatott, akikkel közeli viszonyt ápol Clooney,
  • a 24.hu pedig egy pikk-pakk összerakott nagyinterjúban magyarázta el, hogy a Hollywood-i színész mennyire “őszintén” aggódik a magyar belpolitikai viszonyok miatt.

FRISSÍTVE: APA KEZDŐDIK, HILLARY CLINTON IS BESZÁLLT A MÓKÁBA

Nem kellett sokat várni, Mark Ruffalo után a volt demokrata elnökjelölt és külügyminiszter, Bill Clinton amerikai elnök felesége is állást foglalt a vasárnap esedékes választások ügyében. “A magyar választások április harmadikán lehetőséget adnak a demokrácia megerősítésére. Magyarok Magyarországon, az Egyesült Államokban: menjetek szavazni!” – írta, bár, a tweet-ből direktben nem derül ki, hogy Orbán Viktornak vagy MZP-nek drukkol-e Bill felesége.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: poppenhuis
'Fel a tetejéhez' gomb