Mindenmás

Négyen rejtőztek a két embercsempész autójában illetve csomagterében Szegedtől nem messze

Az éjszakai határugrók után sem állt meg az élet az ásotthalmi rendészek számára, újabb elfogásról számolhattak be a szombati ebéd elfogyasztása után. Két embercsempész gondolta úgy, hogy sikerül átsurranni négy migránssal a határon, de a járőrök vigyázó szeme elől nem olyan könnyű ám meglógni.

A Körmendi Rendőrkapitányság járőrei elfogtak két ukrán állampolgárt, akik 4 illegális migránsoknak nyújtottak segítséget az országhatár átlépésében – értesültünk a rendőrség közleményéből.

A cseh honosságú Skoda Roomster típusú járművet a járőrök 2022. április 2-án 12 órakor állították meg Ásotthalom külterületén. Az egyenruhások a gépjármű ukrán állampolgárságú sofőrje és társa mellett az autóban 4 határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a 40 éves sofőrt és 41 éves társát előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb