Közélet

“365? Mire föl?” – Éljen a szegedi sajtószabadság, avagy Mihálik Edvin és Szabó Sándor eredményváróján jártunk (volna)

Lement a 2022-es országgyűlési választás, vasárnap késő este pedig – miután megszülettek az eredmények – kollégáink nyakukba vették a várost, hogy megszólaltassák a szegedi képviselőjelölteket. A Mi Hazánk, a Kétfarkú Kutyapárt és a MEMO nem tartott szegedi eredményvárót, így maradt a két nehézsúlyú versenyző, a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért eseménye. Az utóbbi egy furcsa, egészen szürreális párhuzamos dimenzióba kalauzolt el bennünket.

Két eredményváró volt tehát Szegeden,

  • a Fidesz-KDNP a Radnóti Kávézóban,
  • az ellenzék pedig az IH Rendezvényközpontban jött össze ünnepelni vagy éppen szomorkodni.

LESZ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ, DE MÉGSE, NA JÓ, MÉGIS, DE CSAK AZ “OLYAN” MÉDIÁNAK

Már a kezdés is izgalmas volt, az Egységben Magyarországért eseményén 9 környékén közölték, hogy fél 11-kor lesz majd sajtótájékoztató, de igazából mégse lesz, pontosabban lesz, de mi inkább ne menjünk, mert ez csak az “olyan” médiának lesz. Próbáltuk szó szerint idézni a szervezőket, valami ilyesmi mondat szaladt ki a szájukból. Nem hallgattunk rájuk, vendégszeretet ide vagy oda, mentünk, akárcsak a Fidesz-KDNP eseményére.

365? MIRE FÖL?

Fülöp Tímea riporterünk és Magyar Andor operatőrünk az IH Rendezvényközpontban történt szívélyes üdvözlést követően a Fidesz-KDNP sajtótájékoztatójára ment, oda speciel mindenkit beengedtek, ilyen volt:

(Mihálffy Béla)

(Bartók Csaba)

Amint lement a Mihálffy-Bartók közös sajtótájékoztató, a kollégáink rohantak az IH-ba, ahol Botka László sajtófőnöke fogadta őket kommunikációs vezetőhöz illő higgadt, korrekt profizmussal:

“365? Mire föl”

– tette fel a kérdést Szabó C. Szilárd, majd elmondta, nem tudja, hogy a “Sanyi van-e még egyáltalán” és azt, hogy “Edvin az most szerintem nem nagyon ad senkinek” interjút. “Sajnos nem tudok segíteni. Volt egy nagyon rövid izé, sajtótájékoztató, de Isten bizonnyal már mindenki elment” – folytatta a szakember, majd kérdésünkre röviden úgy foglalta össze az eseményeket, hogy végeredményben a két szegedi jelöltjük “megnyerte Szegedet, listásan és egyéniben” is.

HA VALAKI LEMARADT VOLNA: EZ TÖRTÉNT TEGNAP SZEGEDEN ÉS AZ ORSZÁGBAN

Gyakorlatilag lekoptak a festések a klaviatúránkról, annyi cikk ment ki a választásról vasárnap, de biztos ami biztos, ide is betesszük a Nemzeti Választási Iroda által közölt, legfrissebb adatokat.

Ez történt:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step
'Fel a tetejéhez' gomb