Mindenmás

Halálos tömegbaleset: Kisiklott és oldalára borult a vonat Mindszentnél, teherautóval ütközött (frissítve)

Kisteherautóval ütközött és kisiklott a vonat Mindszent mellett, olvasói tudósítások szerint a mozdony az oldalára borult. A baleset reggel 7 előtt történt, amit már biztosan tudunk, hogy teljes az útzár Mindszent felől, Szegedről három plusz két mentőautó indult el.

Cikkünk hamarosan frissülni fog.

FRISSÍTVE: PÓTLÓBUSZOK KÖZLEKEDNEK

Kedden délelőtt baleset miatt Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek – közölte szűkszavúan a MÁV reggel 7:17-es közleményében.

RENDŐRSÉG: TÖBB HALÁLOS ÁLDOZAT IS VAN

Cikkünk megjelenését követően megérkezett a rendőrség hivatalos közleménye is, tragikus részletekkel. A baleset következtében többen megsérültek és többen meghaltak.

A baleset 2022. április 5-én valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban (a Déli út és a 4521-es út találkozásánál). Mint a rendőrségi közlemény írja, egy kistehergépkocsi a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak.

MÁV: 22 UTAS VOLT A VONATON, KETTEN SÚLYOSAN, NYOLCAN KÖNNYEBBEN SÉRÜLTEK

Az első információk szerint a vonaton 22 utas tartózkodott, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek – írja reggel 8 előtt kiadott közleményében a MÁV. A baleset bekövetkezésekor a fénysorompó jól működött, a teherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé, a teherautó utasai közül többen meghaltak.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek.

A Hódmezővásárhelyről 7:46-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (32617) helyett közlekedő pótlóbusz Hódmezővásárhely vasútállomástól várhatóan 8 órakor indul. A helyszínelés befejezése után az oldalára borult motorkocsit vasúti daruval fogják a sínekre emelni, majd a sérült pálya helyreállítása következik. A munkálatok miatt ezen a szakaszon várhatóan szerda reggelig szünetel a vasúti forgalom.

KATASZTRÓFAVÉDELEM: NÉGY VÁROS TŰZOLTÓI VONULTAK KI

Megérkezett a katasztrófavédelem közleménye, mint írják, a balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett.

ÖT HALÁLOS ÁLDOZAT LEHET

Az első értesüléseink három halálos áldozatról szóltak, idő közben nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, öt személy veszthette életét a balesetben.

FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ SZEGED365 TUDÓSÍTÁS

Folyamatosan érkeznek az újabb információk, melyeket az alábbi, non-stop frissülő cikkünkben jelenítünk meg. Fotók, videó és újabb részletek:

Fotók: CSMRFK

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb