Sport

Hiába nyert a Pick Szeged az SG Flensburg Handewitt (36-35) ellen, búcsúzott a Bajnokok Ligájától

Nagy meccset vívtak a Kékek csütörtök este a Pick Arénában. A PICK Szeged 36–35-re legyőzte ugyan a német SG Flensburg-Handewitt együttesét az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, ám 60–57-es összesítéssel ennek ellenére is búcsúzniuk kellett a sorozattól.

JONAS KALLMAN EMLÉKPLAKETTET VEHETETT ÁT DR. SZŰCS ERNŐTŐL

Parádés körítéssel kezdődött a Flensburg-Handewitt elleni visszavágó a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Ennek fénypontja egyértelműen az volt, amikor a csarnokavatót kihagyó egykori kedvenc, a svéd klasszis, Jonas Källman futott be a pályára. Mint ismert, az egykori csapatkapitány nyolcas mezszámát már korábban visszavonultatta a szegedi klub, ott van a Hírességek Falán, illetve a Pick Arénában szektort is elneveztek róla – Jonas Källman most az utóbbival kapcsolatban vehetett át emlékplakettet dr. Szűcs Ernő Péter klubelnöktől. A meccsen a Kékek soraiból sérülés miatt hiányzott Bánhidi Bence és Luka Stepancic is.

Fotó: 24.hu

KÖVETKEZIK A MAGYAR KUPA

“Maik kiváló munkát végzett a Flensburggal, kiváló teljesítmény nyújtottak. A mi esélyünk a második félidő közepén jött el, amikor hárommal vezettünk, de hibáztunk, így a Flensburg visszajött a hátrányból. Teljesen más meccs volt ez, mint a németországi, főleg a sebességében. Most nincs mit tenni, sokat kell dolgoznunk, sokat kell javulnunk, hogy itthon sikeresek lehessünk. Következik a Magyar Kupa, de előbb a válogatottak játszanak, ahol ismét sok játékosom érintett” – összegezte a meccset Juan Carlos Pastor, vezetőedző.

A FLENSBURG NYÚJTOTT KIEGYENSÚLYOZOTTABB TELJESÍTMÉNYT

Mikler Roland úgy nyilatkozott, a két meccs alapján a Flensburg nyújtotta a kiegyensúlyozottabb teljesítményt, így megérdemelt a továbbjutásuk. “Nekünk mindkét alkalommal sok gondunk akadt az első félidőben. Öt góllal kellett volna nyernünk, amit csak a meccs végére tudtunk nagy nehézségek árán megközelíteni, de elérni az apró hibáink miatt nem sikerült” – értékelte az eredményt a Kékek kapusa.  

ÖSSZESÍTÉS:

PICK Szeged–Flensburg-Handewitt (német) 36–35 (17–18)
EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó. Szeged, Pick Aréna, 7300 néző. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 3, Gaber 5, Frimmel 6, Mackovsek 3, Bodó 3, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), Tönnesen 3, Rosta 3, Garciandía 3, Henigman, Martins 1, Blonz, Radivojevics 4/3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Flensburg-Handewitt: B. Buric – L. Svan 2, Einarsson 5, Gottfridsson 7, Golla 6, Mensah 3, Wanne 9/4. Csere: K. Möller (kapus), S. Hald, Johannessen 3. Vezetőedző: Maik Machulla.
Hétméteres: 3/3, ill. 5/4.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc. 
Továbbjutott: a Flensburg-Handewitt 60–57-es összesítéssel.

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: หวย LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb