Sport

Szeged Squash SE: három szegedi játékos is megméretteti magát a 2022-es Squash Európa-bajnokságon, Eindhoven-ben

Kezdhetünk izgulni a Szeged Squash SE versenyzőiért, ugyanis Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitány vezetésével az egyesület három játékosa is – különböző korosztályokban – részt vesz a 2022-es Squash Európa-bajnokságon, Eindhoven-ben, Hollandiában. Az U19-es korosztály kerete már pénteken útrakel a nagy megmérettetésre. A felkészülésről és a bajnokságról Kohlrusz Balázzsal beszélgettünk.

AZ EGYÉNI VERSENY SZOMBATON, A CSAPATVERSENY JÖVŐHÉT CSÜTÖRTÖKÖN VESZI KEZDETÉT AZ U19-ES KOROSZTÁLYBAN

A pénteken induló keretben szegedi játékos is helyet kapott, Szabó Kendének szurkolhatunk a pályán, aki jövőhét szerdán csatlakozik a csapathoz. Mellette a keret tagjai: Chukwu Hannah (Tatabánya), Mannheim Martin (Dunaharaszti) és Sáli Barna (Sopron). A szövetségi kapitány elmondta, az U19-es korosztály bajnoksága azért is különleges, mert itt már egyénileg is meg tudják mérettetni magukat a játékosok. Ebben a kategóriában a versenyzők már szombaton, április 9-én pályára léphetnek. Az egyéni EB-t követően a csapatversenyekkel folytatódik a bajnokság, ami jövőhét csütörtökön, április 14-én veszi kezdetét.

“Az elmúlt két-három évben nem volt túl sok nemzetközi verseny, de jellemzően korábbról már ismerjük a legtöbb ellenfelet, így valamennyire tudunk mérlegelni. Azt gondolom, hogy a realitás az, hogy nagyjából a középmezőnyben tudunk elhelyezkedni, de én bízom a játékosainkban nagyon, hogy megfelelő motivációval, akarattal bármit elérhetünk. Szeretnénk, ha a versenyzőink hinnének abban, hogy a legjobbak közé tartoznak” – mondta el a junior szövetségi kapitány.

MÁJUSBAN LÉP PÁLYÁRA A BAJNOKSÁGON AZ U15-ÖS KOROSZTÁLY

Az U19-es korosztály megmérettetését követően májusban rendezik meg az U15-ös korosztály Európa – bajnokságát, ahol szintén szurkolhatunk szegedi versenyzőnek, ott Matuszka Marcell bizonyíthatja rátermettségét, szintén Eindhoven-ben, Hollandiában.

A FELNŐTT KERETBEN A SZEGEDI EGYESÜLETET A MINDÖSSZE 19 ÉVES TAKÁCS BENEDEK KÉPVISELI

Szegedről a felnőtt keretben is megméretteti majd magát egy válogatott játékos, a mindössze 19 éves Takács Benedek személyében. “Amire nagyon büszkék vagyunk, hogy Matuszka Marci, Szabó Kende és Takács Benedek három különböző korosztályban, mindannyian a Szeged Squash SE játékosaként vesznek részt a válogatottakban” – árulta el Kohlrusz Balázs, aki maga a szegedi egyesület képviseletében junior szövetségi kapitányként a junior korosztályos Európa – bajnokságokon vezeti a válogatott csapatokat.

A Szeged Squash SE csapata, akik megmérettetik magukat a 2022-es Európa-bajnokságon Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitány vezetésével:

  • Szabó Kende (U19),
  • Takács Benedek (felnőtt válogatott),
  • Matuszka Marcell (U15)

A holnap kezdődő U19-es EB utazó kerete pedig:

  • Chukwu Hannah (Tatabánya),
  • Mannheim Martin (Dunaharaszti),
  • Sáli Barna(Sopron),
  • Szabó Kende (Szeged)

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb