Mindenmás

Nem találtak szalmonellával fertőzött Kinder csokoládét Magyarországon, mégis önkéntesen visszahívnak egyes termékeket

Magyarországra is érkezhettek szalmonellával szennyezett Kinder csokoládétermékek – írtuk meg még reggel a NÉBIH szerkesztőségünkhöz eljuttatott hivatalos tájékoztatója szerint, most pedig a Ferrero Magyarország Kft. is közleményt adott ki az esettel kapcsolatban. Mint kiderült, a NÉBIH megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, és bár egy szalmonellával fertőzött csokoládét sem találtak, mégis önkéntesen visszahívják néhány Kinder termék gyártási tételét Magyarországon, és Szegeden is.

A honlapjukon azt írják, hogy a Ferrero Magyarország Kft. elővigyázatosságból önkéntesen visszahívja a magyar piacról néhány Belgiumban gyártott Kinder termék meghatározott gyártási tételét. A közleményben kiemelik, hogy a termékvisszahívás kapcsán a Ferrero együttműködik a Nemzeti Élelmiszerlánc-bizottsági Hivatallal, a külföldi piacokon jelentett szalmonellafertőzésekkel lehetséges kapcsolat miatt. 

EGYIK TERMÉK SEM MUTATOTT POZITÍV EREDMÉNYT A SZALMONELLA-TESZTEKEN, MÉGIS VISSZAHÍVJÁK

Mint tovább írják, jóllehet a forgalomba hozott Kinder termékek egyike sem mutatott pozitív eredményt a szalmonella-teszteken és fogyasztói panasz sem érkezett hozzájuk, de rendkívül komolyan veszik a helyzetet. Elővigyázatosságból tehát úgy döntöttek, hogy önkéntesen visszahívják az alábbi, a Ferrero Magyarország Kft. által forgalmazott termékeket: 

  • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • Kinder Surprise Maxi 100g,
  • Kinder Mix 198g,
  • Kinder Maxi Mix 133g,
  • Kinder Mini Eggs 250g,
  • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g.

A közleményben arra is kitértek, hogy bár nagyon sajnálják az esetet, de mivel nagyon komolyan veszik az élelmiszerbiztonságot úgy döntöttek, hogy önkéntesen visszahívják a fent meghatározott termékeket. Amennyiben vásároltál a fent említett termékekből, abban az esetben itt tudod velük felvenni a kapcsolatot: [email protected].

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb