Gasztro

Hello, Húsvét! Szalmonella-gyanús Kinder-tojásokat hívhat vissza a NÉBIH, 11 féle termék lehet érintett (frissítve)

Magyarországra is érkezhettek szalmonellával szennyezett Kinder csokoládétermékek – írja a NÉBIH, az ügyben a belga Arlon üzemben készült édességek érintettek. Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy egytől-egyig a fenti üzemben készültek.

AZ IGAZI KINDER-SURPRISE: 11 FÉLE TERMÉK ÉRINTETT, A SZEGEDI BOLTOK POLCAIN IS LEHET BELŐLÜK

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra – így Szegedre is – érkezhettek szennyezett termékek. A NÉBIH megkezdte a termékek nyomonkövetési vizsgálatát, ami már biztos, hogy

  • a Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • a Kinder Surprise Maxi 100g,
  • a Kinder Mix 198g,
  • a Kinder Maxi Mix 133g,
  • a Kinder Mini Eggs 250g,
  • és a Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g is érintett lehet.

A szalmonella-gyanús Kinder-tojások és csokik pontos listáját, termékkódokkal és szavatossági dátumokkal EBBEN a táblázatban találod meg.

VETTÉL BELŐLÜK? NE ADD ODA A CSALÁD KICSI KINCSÉNEK!

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el. Ha Te is beleszaladtál valamelyikbe, a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához tudsz fordulni, ITT.

HASMENÉS, HÁNYÁS, MAGAS LÁZ

A szalmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat – zárja közleményét a NÉBIH.

FRISSÍTVE: MEGSZÓLALT A FERRERO, MAGYARORSZÁGON NEM TALÁLTAK FERTŐZÖTT CSOKOLÁDÉT, MÉGIS VISSZAHÍVNAK NÉHÁNYAT

Napközben a Ferrero Magyarország Kft. is közleményt adott ki az esettel kapcsolatban. Mint kiderült, a NÉBIH megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, és bár egyetlen szalmonellával fertőzött csokoládét sem találtak, a gyártó mégis önkéntesen visszahívja néhány Kinder termék gyártási tételét Magyarországon, így Szegeden is.

A vállalat közleménye, a további részletekkel:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb