Sport

Montreal: 1500 után 500 méteren is győzött Liu Shaoang, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia hatodik lehet ma este

A kétcsapatos kisdöntőben második lett a magyar női váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világbajnokságán, így hatodikként zár, amennyiben nem lesz sárga lapos büntetés a vasárnap esti fináléban.

A szombati elődöntőhöz képest egy változtatás történt, így a két szegedi lány, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és társuk, Somodi Maja mellett ezúttal Schőnborn Melinda kapott lehetőséget Somogyi Barbara helyett.

A magyar és a lengyel csapat sokáig békésen körözött, majd tíz körrel a vége előtt a rivális ritmusváltásánál Schőnborn kissé leszakadt. Három társa egyszer még vissza tudott zárkózni, ám a második lemaradás már behozhatatlannak bizonyult. A magyar négyes csak a visszalépések miatt indulhatott, mivel eredetileg nem kvalifikálta magát a vb-re.

Vasárnap este még az 1000 méter küzdelmeire, a szuperdöntőkre és a staféták fináléira kerül sor. Szombaton 1500 után 500 méteren is győzött Liu Shaoang, aki így a legrövidebb távon megvédte címét a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világbajnokságán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb