Mindenmás

Napi pakk: borongós idővel köszönt ránk a Virágvasárnap Szegeden

A hidegfront miatt az időjárás ma minden arcát megmutatja, lehet eső, lehet jég, széllel és kevés napsütéssel. Javában tart a Húsvéti Vásár, a délelőtti órákban a Bödön Piac is, de egy jó filmre is érdemes lehet beülni ma. A 20 évvel ezelőtt elhunyt Hofi Gézáról is megemlékezünk, valamint a 110 éve elsüllyedt Titanicról is. Induljon hát a virágvasárnapi Napi Pakk, ahogyan azt már megszokhattátok, kedves Szeged365 Olvasók!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK

minden kedves Zsoltnak és Ezékielnek!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Nemzeti Rákellenes Nap és egyben Virágvasárnap is, vagyis a nagyhét első napja.
    1993 óta a Magyar Rák Liga szervezésében tartják a Nemzeti Rákellenes napot dr. Dollinger Gyula sebész, egyetemi tanár születésnapján, aki 1902-ben megalapította az első Országos Rákbizottságot.
  • Éppen 110 esztendővel ezelőtt indult el végzetes útjára a Titanic luxushajó.
    A hajó április 10-én áltt szolgálatba Southamptonban, ahol a személyzeten kívül több mit 900 utas szállt fel rá. Ezután még kétszer kötött ki további utasokat felvéve, majd április 12-én, déli 1 óra 30 perckor húzta fel utoljára a horgonyt.A Titanic brit Olympic-osztályú utasszállító hajó, amely egy jégheggyel történt, 1912. április 14-i végzetes ütközéséről és 1912. április 15-i elsüllyedéséről vált ismertté.
  • Ma ünnepelné 93. születésnapját Max von Sydow.svéd színész. (A hetedik pecsét, Dűne, Dredd bíró, Hasznos holmik.)
  • 71 éves a Michiganben született Steven Frederic Seagal amerikai akciófilmszínész, producer, forgatókönyvíró, a harcművészet mestere, blueszenész, énekes-dalszerző és tartalékos seriffhelyettes. Ismertebb filmjei: Nico, Úszó erőd, Lángoló jég, Száguldó erőd, Tűzparancs, A hazafi, A professzor, Az idegen.
  • 1979-ben ezen a napon hunyt el Nino Rota olasz zeneszerző.
  • 34 gyertyát fújhat el a szülinapi tortáján a Los Angeles-ben született Haley Joel Osment amerikai színész (A.I. – Mesterséges értelem). Ismertebb filmjei: A.I. – Mesterséges értelem, Segíts, mumus!, A Szépség és a Szörnyeteg – Varázslatos karácsony, Hatodik érzék, A Notre Dame-i toronyőr 2. – A harang rejtélye, A dzsungel könyve 2.
  • Kereken 20 évvel ezelőtt hunyt el Hofi Géza humorista (Hofélia, Élelem bére).
    Vasárnap lévén fogadjuk meg a tanácsát és lazítsunk egyet!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb