Sport

Arany minősítést és ezüstérmet szereztek az SZTE szurkolói sportcsapatai

A Szegedi Tudományegyetemnek van cheerleader és pompom csapata is. Mindkettő komoly sikereket ért el az elmúlt időszakban – értesülhettünk a Szegedi Tudományegyetem közleményéből. Az SZTE Testkultúra Koncepciójának fontos eleme, a karokon átívelő, közösségi élmény megteremtése a sporteseményeken és versenyeken. A programba tökéletesen illeszkednek a SZOTE Cheerleaders és az SZTE-SZRSC PomPom Girls csapatok, amelyek erősítik az összetartozás érzését a hallgatók számára.

Az úgynevezett cheer sportágak egyre népszerűbbek hazánkban és a Szegedi Tudományegyetemen is. A különböző szakágaknak vannak közös vonásaik, ilyen például a kiváló hangulat megteremtése, amely a versenyzőkre és a nézőkre is igaz, valamint az, hogy mindegyik gyökere maga a szurkolás.

Korábban is kiválóan szerepelt a SZTE-SZRSC PomPom Girls csapata az online versenyeken, most pedig egy személyes jelenléttel megrendezett viadalon ért el komoly sikert. A Tavasz Open Majorette versenyen kiemelt arany minősítést szereztek. A remek hangulatú megmérettetés tökéletes nyitása a versenyszezonnak.

A Szegedi Tudományegyetem különböző sportcsapatai rendszeres résztvevői a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságoknak (MEFOB). A SZOTE Cheerleaders csapata történelmének első versenyén vett részt, a Cheer MEFOB-on, a budapesti Ludovika Arénában. Medikus csapatunk a “Senior Show Cheer Team” kategóriában induló 6 kiváló produkció közül az előkelő második helyet hozta el. Hatalmas megtiszteltetés ez számukra, hiszen az ország kiváló cheer sportolói, versenyzői között szerepelhettek, és megmutathatták, hogy mire képesek. A versenyen egy nemzetközi szakmai zsűri előtt szerepeltek, akiktől dicsérő szavakat és hasznos észrevételeket is kaptak. A csapattal az idei Medikus Kupán, Pécsett is találkozhattak az érdeklődők, ahol ők is színpadra léptek.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóiból álló csapat tagjai már készülnek a következő megmérettetésre, ami egy Európa-bajnoki kvalifikációs országos verseny lesz. A tervek szerint az SZTE egyetemi sportnapjain és mérkőzésein is fokozzák majd a hangulatot a cheer sportágakat képviselő együttesek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb