Mindenmás

Hétfő éjjel is népszerű volt Szeged és környéke az illegális határátlépők számára

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy moldáv embercsempészt, továbbá négy csoportban feltartóztattak 111 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében. Szegeden kívül Ásotthalomnál, Öttömösnél és Szeged-Kiskundorozsma külterületén bújkáltak, de nem sokáig, rendészeink gyorsan lefülelték őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei a cseh és az osztrák rendőrökkel közreműködve 2022. április 11-én 22 óra 45 perckor egy csoportban 34 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, szomáliai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály és a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a cseh és az osztrák rendőrökkel, továbbá a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával, a kiszombori polgárőrökkel és az ásotthalmi mezőőrökkel közreműködve 2022. április 12-én 1 óra 10 perckor, 1 óra 50 perckor és 3 órakor újabb három csoportban 77 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Ásotthalom és Szeged külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai török, szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály járőrei 2022. április 12-én 3 óra 15 perckor Szeged-Kiskundorozsma külterületén ellenőriztek egy francia honosságú Renault Espace típusú személyautót. Az egyenruhások az ellenőrzés során gépkocsiban 13 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni

A sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: click
'Fel a tetejéhez' gomb