Közélet

Három óvodát akar bezáratni a szegedi önkormányzat, ingatlanspekulációt sejtenek a Fideszes képviselők

Három óvoda bezárását tervezi sajtóértesülések szerint a szegedi önkormányzat, hamarosan a Napsugár, a Mars téri és a Sás utcai óvoda ajtajára is lakat kerülhet. Az ügyben szerda délelőtt Chovanecz Kata és Haág Zalán (Fidesz-KDNP) tartott sajtótájékoztatót, az eseményen előkerült a Down-szindrómás és autista gyermekeket egészséges társaikkal integráltan gondozó Deák Ferenc utcai óvoda ügye is, melyet a két képviselő szerint egy tervezett kaszinónyitás miatt zárattak be 2017-ben,

A három, most bezárásra váró óvoda a Szegedi ÓVI:

  • Napsugár (Szeged, Szél u. 3, 6725),
  • Mars téri (Szeged, Mars tér 19/b, 6722),
  • és Sás utcai (6723 Szeged, Sás u. 1-5) intézménye.

KASZINÓNYITÁS TERVE MIATT ZÁRHATTÁK BE A DEÁK FERENC UTCAI ÓVODÁT

2007-ben a speciális nevelési igényű, Down-szindrómás és autista gyermekeket egészséges társaikkal integráltan gondozó Deák Ferenc utcai óvoda – akárcsak a szomszédos Micimackó óvoda – egy tervezett kaszinónyitásnak állt útjában, így hát a szegedi baloldal – mondvacsinált indokokra hivatkozva – bezáratta – elevenítette fel az öt éve történteket ma Haág Zalán. Mint magyarázta, az esetet annak idején még a Transparency International is az ország legkorruptabb ügyének választotta. Ugyancsak a befektetői érdek miatt zárták be és dózerolták le a nem sokkal korábban felújitott Rigó utca óvodát is.

HAT ÉVE ÖT ÚJABB ÓVODÁT ZÁRTAK BE

Hat éve újabb óvodabezárás történt Szegeden, melynek 5 tagintézmény esett áldozatául. “A bezárásról döntő baloldal tájékozatlanságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Botka László a közgyűlési vitában Rókás utcai óvodáról beszélt, miközben Szegeden nincs és nem is volt ilyen utca, csak Rókás óvoda a Sólyom utcában” – magyarázta Chovanecz Kata.

A FIDESZESEK INGATLANSPEKULÁCIÓT SEJTENEK A HÁTTÉRBEN

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, most újabb három óvodát akar bezáratni a baloldal Szegeden: a Napsugár, a Mars téri és a Sás utcai intézményekre kerülhet lakat. “Itt kell felidéznünk egy látszólag ettől különböző ügyet, a nyereségesen működő Cserepes sori piacot több év szisztematikus munkájával veszteségessé tették, hogy a területet kiszemelő befektető kezére játsszák” – hangzott el a sajtóeseményen, majd az is, hogy attól tartanak, hogy a Szél utcai Napsugár óvoda esetében is ingatlanspekuláció állhat a bezárás hátterében, hiszen szép nagy társasház építhető majd a területen.

“90 százalékos óvodai kihasználtság és növekvő születésszám mellett nem bezárni, hanem fejleszteni kellene az óvodákat, melyhez folyamatos kormányzati támogatások igényelhetők” – jelentette ki a két politikus, akik felszólították a városvezetést, ne zárják be az érintett óvodákat, majd arra kérték a baloldali képviselőket, ne támogassák a kisgyermekes szegedi családok érdekeit sértő intézkedést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb