Szegedi ArcokVideo365

Húsvéti Szeged365 tojás-körkép: körbenéztünk a Mars téri piacon, mennyit kóstál a tojás

Már csak pár napunk maradt hátra húsvétig, hogy beszerezzünk minden finomságot, ami majd az ünnepi asztalra kerül. Természetesen a sonka és a friss zöldségek mellől nem hiányozhat a menüből a főtt tojás sem. Mai videóriportunkban annak jártunk utána, milyen a választék, mennyibe kerülnek a különféle méretű tojások, és hogy nagyjából mennyivel több fogy ilyenkor, mint egy átlagos héten.

A DRÁGULÓ TAKARMÁNYÁRAK MIATT EMELKEDETT A TOJÁS ÁRA

Ennek megfelelően szerda reggel a Mars téri piacon indítottuk a napunkat, ahol körbejártuk, végigmustráltuk az eladók tojáskínálatát. Kérdésünkre az árusok elmondták, a hihetetlen mértékben dráguló takarmányárak miatt bizony, mi is borsosabb áron juthatunk hozzá a tojásokhoz, ami miatt az elmúlt időszakban átlagban 10 Ft-ot is kellett emelniük. Ez viszont nem csökkentette az emberek tojásvásárlási kedvét. Van olyan visszatérő vásárlójuk, aki a szokásos heti 10 darab helyett, most a húsvéti ünnepekre való tekintettel 60 darab tojással pakolta meg a szatyrát.

Fotó: Szabó Dávid, Szeged365.hu

A MARS TÉRI PIACON 40 ÉS 70 FORINT KÖZÖTT KAPHATÓ A TOJÁS DARABJA

Ami az árakat illeti a Mars téri piacon a legkisebb méretű tojás darabját 40 forintért vásárolhatjuk meg, a legnagyobb méretűek pedig 70 forintot kóstálnak. A legkelendőbbek a normál méretű tojások, amelyek kiválóak a sütéshez, de nagyon sokan választják az XL-eseket is.

fotó: Szabó Dávid

A SZEGEDI SZUPERMARKETEKBEN NAGYON VEGYES A KÉP, MENNYIÉRT VÁSÁROLHATJUK MEG A TOJÁSOKAT

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a szegedi szupermarketekben milyen áron juthatunk hozzá a tojáshoz. A Tesco áruházakban 57 és 85 forint között mozognak az árak, az Aldiban 55 és 70 forint között kell darabjáért fizetnünk. Az Auchan áruházban már jobban a pénztárcánkba kell nyúlni, 71-85 forintos darabáron vásárolhatunk. A Reál és a Spar üzletekben egységesen 59 forint darabja a tojásoknak, míg a legkedvezőbb áron, 48 Ft-ért a Lidl kínálja a húsvét elmaradhatatlan alapanyagát.

Nézz körül videónk segítségével a Mars téri piac tojáskínálatában!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb