Mindenmás

Napi pakk: napsütéssel köszönt ránk a szerda, Gárdonyi Géza dédunokája látogat ma el a Somogyi-könyvtárba

Gyönyörű, napsütéses időnk lesz ma Szegeden. Sőt, ma egy izgalmas beszélgetésre invitálja az érdeklődőket a Somogyi – könyvtár, ahol Gárdonyi Géza dédunokáját látják majd vendégül. Meghoztuk a Napi pakkot, ami nélkül, és egy jó nagy adag kávé nélkül nem indulhat el a szegedi reggel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Ida, Márton és Hermina nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 279 éve, 1743 -ban megszületett Thomas Jefferson az USA harmadik elnöke, a Függetlenségi Nyilatkozat társszerzője.
  • Ma 70 éves Sinkovits-Vitay András színész, előadóművész, Chandler, az az Matthew Perry szinkronhangja a Jóbarátok című sorozatból.
Fotó: femina.hu
  • 116 éve, 1906-ban megszületett Samuel Beckett ír születésű, Nobel-díjas dráma- és regényíró, köl­tő (Godot-ra várva).
  • Ma lenne 52 éves Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász, aki gyűrűn aranyérmet nyert 2000-ben a Sydney olimpián.
MTI Fotó: Földi Imre

MA A NAPSÜTÉSÉ LESZ A FŐSZEREP SZEGEDEN

Szerdán is a napsütésé lesz a főszerep, csapadék ezen a napon sem várható Szegeden. Többfelé feltámad a délkeleti szél, egy-egy erős lökés is lehet. Hajnalban 2 fok várható, majd a csúcshőmérséklet délután 19 és 21 fok között alakul Szegeden.

GÁRDONYI GÉZA DÉDUNOKÁJÁT LÁTJA VENDÉGÜL A SOMOGYI – KÖNYVTÁR

Hogyan vezetett az út a Hungária szálló híres irodalmi asztalától az „emberszelídítőn” (államfogházon) át az egri remete magányáig? Többek között ez a kérdés is megválaszolásra kerül a könyvtár legújabb kiállításának izgalmas részletei által – olvasható a Somogyi-könyvtár sajtóközleményében, majd hozzátették, hogy Keller Pétert, Gárdonyi Géza dédunokáját látják vendégül Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
  2. Visszajelzés: ผลบอล
'Fel a tetejéhez' gomb