Sport

Squash Európa-bajnokság: Chukwu Hannah sporttörténelmet írt, a szegedi Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitány így értékelte a szereplést

Chukwu Hannah sporttörténelmet írt! Három magyar fallabdázónak szoríthattunk az Eindhovenben rendezett egyéni U19-es Európa-bajnokságon, közülük a legjobban a 18 éves Chukwu Hannah szerepelt, aki csupán a döntőben talált legyőzőre, így ezüstérem lett a jutalma. Ez hatalmas büszkeség, ahogy Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitány, a szegedi MyDay Sport- és Szabadidőközpont fallabda edzője elmondta, hiszen eddig még soha nem szerzett magyar lány U19-es Európa-bajnokságon ezüstérmet.

PÁLYAFUTÁSA LEGNAGYOBB SIKERÉT ÉRTE EL HANNAH

A nigériai édesapától és a magyar édesanyától származó Chukwu Hannah elmondta, azzal a céllal versenyzett, hogy mindeképp döntőt szeretne játszani és ez sikerült is a fiatal versenyzőnek. “Ahogy teltek a napok, egyre jobban játszottam, bár ez a döntőben már nem annyira látszott. Szinte az összes meccsem 3:1 lett, ezért a végén már éreztem a fáradtságot a lábaimban, és a döntő nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem. Az elmúlt három évben, főként a járványhelyzet miatt nem volt lehetőségem Eb-n elindulni, így annak örülök, hogy most itt lehettem, és elértem a pályafutásom eddigi legnagyobb sikerét” – nyilatkozta a döntőt követően Hannah.

A SZÖVETSÉGI KAPITÁNY ELÉGEDETT MINDEGYIK JÁTÉKOSÁVAL

A magyarok közül a dunaharaszti Mannheim Martin az 53., a mindössze 15 éves soproni Sáli Barnabás a 43. lett. Kohlrusz Balázs, a junior válogatott szövetségi kapitánya elmondta, mindhárom versenyzővel elégedett. “Természetesen jó lett volna az aranyérem, de az angol lány nagyon ügyes volt a döntőben, és okosan játszott. Hannah talán kicsit elfogyott fizikálisan a végére, de ettől független le a kalappal előtte! Az ezüstéremért rendesen meg kellett dolgoznia! Martin élete első és egyben utolsó korosztályos Európa-bajnokságán járt. A közeghez nem volt hozzászokva, ehhez képest három győzelemmel és három vereséggel végzett, ami az esetében kiválónak mondható. Barna tizenöt évesen rengeteget tudott tanulni és tapasztalni. Láthatta, hogy a legmagasabb korosztályban hogyan játszanak az európai topjátékosok. Neki minden lehetősége meglesz arra, hogyha eléri ezt a korosztályt, akkor hasonló esélyekkel induljon, mint most Hannah” – mondta el a szövetségi kapitány, aki egyben a szegedi MyDay Sport- és Szabadidőközpont fallabda edzője is.

A szerdai pihenőnap után csütörtökön az U19-es csapat Eb kezdődik Eindhovenben. A magyar trió a szegedi Szabó Kendével kiegészülve bízhat a sikeres a szereplésben.

Forrás: nemzetisport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb