Mindenmás

Napi pakk: tavaszias meleggel köszönt ránk a nagycsütörtök Szegeden, az iwiw születésnapján

Beköszöntött a nagycsütörtök Szegedre, tehát rohamtempóban közeledik a hosszú hétvége. Az időjárás is kegyes lesz hozzánk, hiszen ma is marad a kellemes tavasz, sok-sok napsütéssel fűszerezve. Évfordulókban, és születésnaposokban is bővelkedünk: ma van a könyvtárosok világnapja, és hihetetlen, de pontosan 20 évvel ezelőtt indult Magyarország egykor legismertebb közösségi oldala, az iwiw. Kávét a kézbe, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Tibor, Bende, Benedek, Gusztáv, Lida és Lídia nevű olvasónknak!

ÉVFORDULÓK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Ma van nagycsütörtök, vagyis az utolsó vacsora napja. Ezen a napon volt a Leonardo da Vinci remekművén megörökített utolsó vacsora. A keresztény hagyomány szerint ezen a napon Jézus a Gecsemáné-kertben búcsút vett tanítványaitól és felkészült az áldozatra. A nagycsütörtök mellett születésnaposok, és évfordulók is jutottak mára:

  • 49 éve született Adrien Brody magyarországi zsidó gyökerekkel bíró Oscar-díjas amerikai színész,
  • valamint 45 éve Sarah Michelle Gellar, színésznő (Tudom mit tettél tavaly nyáron, Buffy, a vámpírok réme).
  • Ma van a Könyvtárosok Világnapja. 11 éve két nagy szervezet: az American Library Association, és az International Federation of Library Associations and Institutions kezdeményezte a világnap megtartását.
  • Napra pontosan 20 éve indult az iwiw.hu közösségi oldal. Várady Zsolt fejlesztése, eredetileg wiw.hu (who is who) néven indult, majd bővült a név az i (inetrnet) betűvel.

MARAD A NAPOS, TAVASZIAS IDŐJÁRÁS

Csütörtökön sok lesz a napsütés, ismét csak vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, és még csapadék sem várható Szegeden. Egy csendes, szép tavaszi időjárásnak nézünk elébe. Hajnalban 1, napközben 18-23 fokot mérhetünk.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb