Közélet

Márki-Zay erőseket mondott: “húsosztásokkal és zsúrokkal” vitték el szavazni a helyi romákat

Nem volt demokratikus választás, ő már előre jelezte ezt – nyilatkozta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Spirit FM Aktuál című műsorában. Az ellenzéki összefogás ex-miniszterelnökjelöltje erős kijelentéseket tett, többek között arról beszélt,

  • az idősek otthonában élőket úgymond “betanították” arra, hogy hova kell szavazni,
  • a helyi romák egy részét pedig “húsosztásokkal és születésnapnak álcázott zsúrokkal” nyerték meg.

MZP: ÍGYIS-ÚGYIS BUKTA VOLNA A 4-ES VÁLASZTÓKERÜLETET

„Akármennyi energiát tudtam volna betenni, akkor is Lázár János nyerte volna ezt a körzetet” – reagálta Márki-Zay Péter arra a felvetésre, hogy az egyéni választókerületi kampányától vett el energiát a miniszterelnök-jelölti kampánya. Hozzátette, hatezer szavazatkülönbség van kettejük között, ez egy erős Fidesz-körzet, ahol azt tudták elérni, hogy nem erősödött tovább a kormánypárt. Országosan négy olyan körzet van, ahol a Fidesz is gyengült, közülük Csongrád-Csanád 4 az egyetlen vidéki körzet, itt 2018-hoz képest 0,01 százalékkal kevesebb szavazatot kapott a Fidesz – fejtegette Márki-Zay.

BETANÍTOTT IDŐSEK?

Márki-Zay a műsorban arról számolt be, hogy szavazatszámláló barátai elmondása szerint az idősek otthonában élőket úgymond “betanították” arra, hogy hova kell szavazni. Ezt követően jött egy még erősebb kijelentés, a polgármester szerint “a helyi cigányság egy részét húsosztásokkal és születésnapnak álcázott zsúrokkal” tudták megnyerni.

Ő szorgalmazta volna, hogy a teljes országgyűlési választásról mondják ki, hogy nem volt demokratikus. “Én előre is mondtam, hogy nem lehet elfogadni mint demokratikus választási eredményt” – mondta, ennek okai közé sorolta a sajtóviszonyok torzulását, a médiaszabadság hiányát, a hazugságkampány és az erőforrások egyenlőtlenségét.

A teljes interjú itt hallgatható meg: 

Forrás: ATV, SpiritFM

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps Consulting Company
'Fel a tetejéhez' gomb