Mindenmás

Nem unatkoztak a hétvégén sem a határon: több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Nagy volt a mozgás a hétvégén a határon. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 1028 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – írta hétfőn az MTI.

A RENDŐRSÉGI STATISZTIKA SZERINT SZOMBATON TARTÓZTATTÁK FEL A LEGTÖBB ILLEGÁLIS HATÁRÁTLÉPŐT, ÖSSZESEN 359 FŐT

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 309, szombaton 359, vasárnap 353, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében hét határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

AZ ELMÚLT HÉTEN, EBBEN AZ ÉVBEN AZ EDDIGI LEGTÖBB, 2263 HATÁRSÉRTŐT TARTÓZTATTAK FEL AZ ORSZÁGBAN

Az elmúlt héten az ország területén – ebben az évben az eddigi legtöbb – 2263 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – április 4-től 10-ig – a feltartóztatottak száma 2041 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében 14 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 33 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Nohèm
'Fel a tetejéhez' gomb