KikapcsVideo365

“Bejössz, Te jössz!” – okosfodrászat, bejelentkezés nélkül, Szegeden? Létezik, úgy hívják, BioHair Napfény!

“Megőrültetek?” – kérdezték a Napfény Parkban működő okosfodrászat üzemeltetőitől, amikor a pandémia kellős közepén kerestek üzlethelyiséget maguknak Szegeden. Mint utólag kiderült, nem hogy megőrültek volna, hanem pont ellenkezőleg, akkor voltak észnél, amikor kellett: a Biohair Napfény szépen pörög a Szabadkai úti shopping centerben, mi pedig elugrottunk letesztelni, hogy valóság – e a bejelentkezés – és sorbanállás-mentes fodrászat mítosza.

Itt jártunk:

  • Biohair Napfény
  • Szeged, Szabadkai út 7. (Napfény Park, a JYSK felőli bejáratnál)
  • Nyitva: Hétfő-Szombat: 9-20, Vasárnap: 10-18
  • Ez vár náluk: Fodrászat, Hajfestés, Manikűr, Pedikűr, Kozmetika
  • Ezért szerettük: tényleg nem kellett bejelentkezni. Sőt, igazából sorba sem kellett állni, legalább is, nem úgy, mint eddig. Mivel nem a belvárosban, hanem a Napfény Parkban van, a parkolással sem kellett szenvednünk.
  • Ezért fogják mások is: április 30-ig minden kozmetikai kezelésük árából 50%-ot engednek el.

EZT ÍGÉRI A BIOHAIR NAPFÉNY

Röviden, bejelentkezés – és sorbanállás mentes fodrászat és kozmetika, egy jól megközelíthető, parkolási idegbajtól mentes helyszínen. 10-ből 10 szegedinek ismerős az érzés: jön az a bizonyos fontos alkalom (kinek mi, esküvő, felvételi elbeszélgetés, randevú, üzleti tárgyalás és még sorolhatnánk), a hajad romokban, de nincs időd bejelentkezgetni, vagy még rosszabb, sorban állni, hiszen pont azért áll fenn az áldatlan állapot, mert csúnyán elúsztál a teendőiddel. Ilyenkor dob mentőövet a Biohair Napfény, ahová elméletileg csak beesel és már ugranak is a frizurádnak, körmödnek vagy éppen az arcbőrödnek. A dolog majdnem ilyen egyszerű, egy apró, de annál okosabb csavarral, amelyet mindjárt elmagyarázunk, de előtte érkezzen a Biohair Napfény sztori, az alapító – üzemeltető Ivánkay Judittal.

MEGŐRÜLTETEK?

“Megkérdezték, hogy most akkor, tényleg megőrültünk-e?” – mesélte nevetve Judit, aki pont a Covid első hulláma, egyben a teljes, össznépi karantén ideje alatt találta ki, hogy ő bizony okosfodrászatot fog indítani Szegeden. A budapesti hölgy nem először vágott bele az üzletnyitás szépségeibe a Napfény Városában, mint magyarázta, annak idején nagyon megfogta a szegediek barátságos, nyitott hozzáállása, amelyet nem akart elengedni. Szóval, a dátum 2020 tavasza, cikkünk interjúalanya már pont azt hitte, hogy túl vagyunk a Covidon (mint kiderült, sajnos még nagyon nem voltunk) és akkor kezdett el helyet keresni a Napfény Parkban, amikor más pont azon volt, hogy kiköltözhessen.

SORBANÁLLÁS? VAN, DE HELYETTED VALAKI MÁS FOG VÁRAKOZNI

A BioHair Napfény koncepcióját két egyszerű, gyakorlatias tétel határozza meg, mint Judit elmondta,

  • egyrészt, a természetes és vegyszermentes hajápolásban hisznek,
  • másrészt pedig abban, hogy hozzájuk bárki, bármikor betérhet, bejelentkezés nélkül.

Rendben, de mi lesz abból, ha mindenki úgy gondolja, hogy pont akkor szeretne – bejelentkezés nélkül – fodrászhoz vagy kozmetikushoz menni, amikor Te is? Tumultus és az ezzel járó végtelenített sorbanállás. Ilyenkor jön jól egy adag szürkeállomány, amelynek a Biohair nincs híján: kitalálták, hogy helyetted a mobilod is sorban állhat.

Kipróbáltuk, így működött:

  • a BioHair oldalán megkerestük Almát, a chatbotot,
  • aki egy kattintásunkért cserébe már Messengeren írt vissza, egy szalonkeresőt kínálva fel,
  • itt kiválasztottuk Szegedet és a BioHair Napfényt,
  • elugrottunk elintézni ezt-azt,
  • majd pontban 20 perccel azt megelőzően, hogy sorra kerültünk volna, ránk írt, hogy ideje indulni (persze ezt jóval kedvesebben tette meg, a cikkünkben egyszerűsítettünk).

A bevezetőben feltett “valóság – e a bejelentkezés – és sorbanállás-mentes fodrászat mítosza?” kérdésre a válasz tehát egy szép nagy igen, egy okos csavarral és a mobilunkkal, aki korrekt módon sorbanállt helyettünk.

TÉNYLEG BIO A BIOHAIR

2022-ben már nincs olyan, hogy egy fodrászat csak fodrászat legyen, így a BioHair Napfény hajfestéssel, manikűr-pedikűrrel és kozmetikával is vár. Ha már szó volt a természetességről (meg ugye, a nevükben szereplő “bio” szó hallatán az ember el is várja a környezettudatosságot), rákérdeztünk, mit takar a valóságban a hangzatos kifejezés. Mint interjúalanyunk elmondta, a hajhoz legkíméletesebb festéktípust, ammóniamentes festéket használnak, a kozmetikai szolgáltatásaik során pedig csakis növényi hatóanyagú, saját márkás termékeket használnak, a környezettudatosság jegyében.

Ivánkay Judittal, a BioHair Napfény üzemeltetőjével Fülöp Tímea kolléganőnk beszélgetett, íme a teljes sztori, Szeged365 videóinterjú formájában:

A BioHair Napfényt, a cikkünk elején említett 50%-os kozmetikai kedvezménnyel a Napfény Parkban, a JYSK felőli bejáratnál találod. Online sorban álláshoz kattints IDE!

Riporter: Fülöp Tímea

Videó: Magyar Andor

Fotók: Szűcs Péter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb