Mindenmás

Megugrott a kivándorlási kedv? A magyar fiatalok harmada legszívesebben külföldön dolgozna

Az elmúlt hetekben mérhetően megugrott a külföldre költözéssel kapcsolatos keresések a száma az interneten – írja az rtl.hu. A portál szerint a Magyarországról külföldre vágyók többsége Európában maradna. A kiköltözési hullám már a Covid-járvány alatt érezhető volt, szakértők szerint az orosz-ukrán háború és az áremelkedések csak gyorsítottak rajta.

Egyre több magyar szeretne külföldre költözni – az rtl.hu szerint ez derült ki a legfrissebb statisztikákból, amiről a szakértők szerint legfőképp az orosz-ukrán háború miatt kialakult bizonytalanság és a magas magyarországi infláció tehet. A K&H ifjúsági index idei felmérése szerint a fiatalok harmada dolgozna szívesen külföldön. A reprezentatív kutatás 10 év alatt most először mutatott ilyen magas értéket, ráadásul a többségük úgy gondolja, hogy könnyen találna magának állást is. 

SOKAN MENNÉNEK SPANYOLORSZÁGBA

A portál megszólított egy Spanyolországban élő hölgyet is. Mint írják, Balogh Noémi több mint 10 éve él Spanyolországban, férjével közös cége ingatlanbefektetéssel és a spanyolországi letelepedéssel kapcsolatos teljeskörű ügyintézéssel foglalkozik. Az elmúlt hetekben folyamatosan csörög a telefonjuk, rengeteg magyar érdeklődik az új élet reményében. És nem csak fiatalok. “Vannak családok, amelyek a végső elkeseredésükben hívnak minket és az utolsó pénzükkel szeretnének új életet kezdeni Spanyolországban” – mesélte Noémi, aki szerint a vendéglátásban, informatikai területen vagy éppen kamionsofőrként is könnyű elhelyezkedni. Egy felszolgáló fél éves tapasztalattal, angol nyelvtudással, akár 2000-2500 eurót is megkereshet havonta, heti öt nap munkával. Ez körülbelül 800-900 ezer forintot jelent. 

A KÜLFÖLDRE VÁGYÓK TÖBBSÉGE EURÓPÁBAN MARADNA

Az elmúlt hetekben mérhetően megugrott a külföldre költözéssel kapcsolatos keresések a száma a Google-ban is. A külföldre vágyók többsége Európában maradna. Népszerű hely például Ausztria, ahol több határ menti faluban ugyanannyiba kerül egy családi ház megépítése, mint például Szombathelyen. Ma már nem csak a fiatalok szeretnének külföldre költözni. Egyre több nyugdíj előtt álló házaspár dönt úgy, hogy mindenüket eladva egy teljesen új környezetben élik le hátralévő életüket. 

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb