Kikapcs

Virtuális tárlatvezetéssel robbant a Fekete Ház: applikáció segítségével csodálhatjuk meg a Tér – Mozgás – Játék című kiállítást

Egy digitális érdekességgel bővült a Tér – Mozgás – Játék című kiállítás a Fekete házban. A tárlaton látható alkotásokról az egyik alkotó beszél egy applikáció közvetítésével, így egyfajta virtuális tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók a tárgyak között barangolva – olvasható a múzeum sajtóközleményében.

Mint írják, új virtuális elemmel bővült a szegedi Fekete ház Tér – Mozgás – Játék című kiállítása. A tárlaton Konok Tamás geometrikus formákból álló festményei láthatóak, melyekhez mozgatható szerkezeteket készített Vásárhelyi Tamás biológus. Ezek a tárgyak bővültek most egy applikációs megoldással: Vásárhelyi Tamás tart virtuális tárlatvezetést a látogatóknak.

ÉRDEKESSÉGEKKEL ÉS IZGAMAS TÖRTÉNETEKKEL TÖLTIK MEG A KIÁLLÍTÁST

A különböző alkotások mellett egy QR kódot helyeztek el, melyet egy applikáció segítségével kell beolvasni. A beolvasás után Vásárhelyi Tamás arca jelenik meg, aki az adott tárggyal kapcsolatban meséli el a keletkezés történetét, különböző érdekességeket, izgalmas történeteket. Ennek a digitális eszköznek a segítségével így bárki szabadon, egyedül is részt vehet egy különleges tárlatvezetésen. A Tér – Mozgás – Játék című kiállítás június 26-ig látogatható a szegedi Fekete házban.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: published here
'Fel a tetejéhez' gomb