Mindenmás

Bántalmazták, majd két méteres fa karóval fenyegették meg négyen tavaly egy Szeged környéki strand vezetőjét, mert nem engedte be őket védettségi igazolvány nélkül egy rendezvényre

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki társaival tavaly nyáron egy megyebeli kistelepülés strandján garázdálkodott – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében.

AZ ELKÖVETŐ ORDÍTOZOTT ÉS FENYEGETŐZÖTT A STRANDVEZETŐVEL

Mint írták, tavaly július 31-én zenés rendezvényt tartottak a strand egyik vendéglátóhelyén. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi a társaságával együtt be szeretett volna menni, de védettségi igazolvánnyal nem rendelkeztek, ezért a szórakozóhely üzemeltetője nem engedte be őket. Hiába erősítette meg a szóváltásra odaérkező strandvezető is, hogy érvényes igazolvány nélkül tilos a belépés, a férfi egyre hangosabban sérelmezte ezt, és már azzal fenyegetőzött, hogy a helyet az embereivel „szét fogja veretni”.

PÁR NAPPAL KÉSŐBB VISSZAMENTEK ÉS BÁNTALMAZTÁK A STRAND VEZETŐJÉT

Pár nappal később a férfi három társával együtt megjelent a parkolóban, és amiatt, hogy korábban nem engedték be őket ordítoztak a strand vezetőjével, majd közösen bántalmazták. Ezután a vendéglátóhely felé indultak, közben az üzletvezetőt folyamatosan szidalmazták és azzal fenyegették, hogy „meg lesz ölve”. A férfinak a korábban bántalmazott sértett sietett a segítségére, akit ekkor az egyik elkövető a földből kihúzott, két méteres fa karóval is megfenyegetett. A négy elkövető a helyszínt csak annak hatására hagyta el sietve, hogy meghallották, hogy valaki értesítette a rendőrséget, azonban a sértetteknek még távozóban is életellenes fenyegetéseket kiabáltak.

CSOPORTOS GARÁZDASÁG MIATT KELL FELELNIÜK AZ ELKÖVETŐKNEK

A csoportos garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban a férfi korábban távoltartás hatálya alatt állt, továbbá a nyomozó hatóság idézéseire többször nem jelent meg. A járási ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés, a büntetőeljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta. Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb