Sport

Bronzérmes a Pick Szeged, többszáz drukker kísérte el a Kékeket Győrbe

A harmadik helyet szerezte meg a Pick Szeged férfi kézilabda TIPPMIX Magyar Kupában. Szombaton a Kékek kikaptak az örök rivális Telekom Veszprémtől, a bronzmérkőzésen viszont 28-20-ra győzték le a Budakalászt.

PICK Szeged-Schieszl-Budakalász 28-20 (14-12)
TIPPMIX Magyar Kupa, bronzmérkőzés, Győr, Audi Aréna, 1000 néző. Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 9/3, Tönnesen 1, Bombac, Rosta 4, Mackovsek, Frimmel 1. Csere: Henigman, Bodó 5, Radvánszki, Blonz 1, Garciandía 4, Martins 2, Sostaric 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Budakalász: Gjorgjeski – Varjú 1/1, Schmid 1, Dávid, Mikhalin, Juric-Grigic 1, Kovács 2. Csere: Váczi (kapus), Sinkovits 5, Koncz 4, Tyiskov 2, Kiss 2, Maracskó 2, Fórizs. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc
Hétméteres: 3/3, ill. 3/1

TÖBBSZÁZ SZEGEDI SZURKOLÓ UTAZOTT GYŐRBE

Többszáz, Győrbe utazott szegedi szurkolóval és egy sérült Matej Gábor lábbal vágott bele a Pick Szeged a vasárnap délutáni bronzmérkőzésbe. Mint a csapat összefoglalója írja, lendületesen kezdtünk, a 2. percben Tönnesen és Radivojevics góljaival már 2-0-ra vezettünk. Bogi rendesen elkapta a fonalat, a 6. percben a negyedik gólját szerezte, ekkor már 5-1 volt a javunkra. Mirko Alilovic szintén elkapta a fonalat, hetest is védett, a 10. percben 7-2 állt az eredményjelzőn. Támadásban visszaestünk, rengeteg kapufát lőttünk, a Budakalász a 17. percben 8-7-re feltornázta magát. Összekaptuk magunkat, így harminc perc után 14-12-re vezettünk.

MAGABIZTOS GYŐZELEMMEL HOZTUK EL A BRONZOT

Radivojevics és Bodó gólja nyitotta a második félidőt. Nik Henigman piros lapot kapott, de Mirko Alilovic bravúrjainak köszönhetően tartottuk a vezetést, 16-13. Sinkovitsnak is villant a piros, így ellenfelünk is megfogyatkozott. Jött két Bodó-bomba, máris 20-16 lett a javunkra. Az 50. percben már hattal mentünk, Sebastian Frimmel ziccere után 23-17 lett az eredmény. Ezután tovább nőtt a különbség, a hajrában a PICK Akadémia játékosa, Radvánszki Zsolt is szerepet kapott. A vége magabiztos, 28-20-as győzelem, így a bronzérmet szereztük meg a TIPPMIX Magyar Kupában.

Folytatás április 30-án, szombaton 17.15-kor a Telekom Veszprém elleni bajnoki rangadóval, amely az első, PICK Arénában megtartott derbi lesz. Apropó, holnaptól indítunk egy nyereményjátékot…

…benne exkluzív Szeged365 jegyekkel a meccsre!

Stay tuned, hétfőn jövünk a részletekkel!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb