Sport

Sorozatban negyedjére lett bajnok a Fradi, tizedik alkalommal győzték le az Újpestet

Megvédte a bajnoki címét a Ferencváros, amely a labdarúgó NB I 29. fordulójában odahaza 2–1-re legyőzte az Újpestet. A zöld-fehérek a diadallal:

  • sorozatban negyedik bajnoki elsőségüket biztosították be,
  • és egymás után immár tizedik alkalommal kerekedtek ősi riválisuk fölé.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Ferencvárosi TC-Újpest FC 2-1 (2-1)
———————————–
Groupama Aréna, 20 155 néző, v.: Karakó

  • gólszerzők: Nguen (19.), Vécsei (39.), illetve Zivzivadze (6. – 11-esből)
  • piros lap: Loncar (93.)
  • sárga lap: Boli (61.), Kovacevic (81.), Loncar (88., 93.), Nguen (97.), illetve Croizet (43.), Onovo (60.), Csongvai (88.)

Korai újpesti gól adta meg a szurkolóknak köszönhetően amúgy is jó hangulatú, teltházas találkozó alapját. Vendégkontra végén Esiti szabálytalankodott Beridzével büntetőt érően, amelyet a 6. percben Zivzivadze váltott gólra. Utóbbi kilencedik újpesti bajnoki meccsén tizedszer volt eredményes. A folytatásra maradt a nagy küzdelem, amelyben meddő fölénybe került a házigazda a saját térfelére visszazáró Újpesttel szemben. A 18. percben aztán egyenlített a Ferencváros: Boli centerezését a túloldalon üresen helyezkedő Nguen lőtte a kapuba. Kijött a szorításból az Újpest, amely a szünet előtt már a kezdeményezést is átvette, de hiába akadtak lehetőségei, az újabb gólt a hazaiak szerezték. A 39. percben Pászka gurította visszafelé a labdát, amelyet Vécsei helyezett laposan a bal sarokba.

A szünet után is élvezetes, nyílt maradt a játék, amelyben már Dibusznak, majd Banainak is akadt védenivalója, utóbbinak több is. A hajrához közeledve a kapuk egyre kevésbé forogtak veszélyben, és az iram is csökkent. Az Újpest próbált támadni, de sok hiba csúszott a játékába. A 95. percben Dibusz rosszul mozdult ki a kapujából, és pechesen ért a labdához, ezt kihasználva Croizet lőtt a hazai kapuba. Karakó játékvezető viszont a videovisszajátszást követően kifelé ítélt szabadrúgást, mert az újpesti támadó kezét is érintette a labda.

A két patinás fővárosi együttes 236. bajnoki találkozóját vívta egymással, az FTC 112. győzelmét aratta, 62 döntetlen és 61 újpesti siker mellett. A Ferencváros az Újpest elleni legutóbbi 19 bajnoki összecsapásán veretlen immár, öt döntetlen mellett 14-szer nyert, sorozatban tizedszer.

Fotók: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb