Mindenmás

Napi pakk: akár 25 fokos meleg is lehet ma, jótékonysági divatshow-t tartanak Szegeden

Szép, napsütéses vasárnapra ébredhettünk Szegeden és környékén, igaz, egy-egy zápor megzavarhatja a napunkat, de akár 25 fokos melegre is számíthatunk. Ha jó programot keresel, ma jótékonysági divatshow-t tartanak városunkban és a Vadaspark is játékos feladatokra invitálja az állatszerető szegedieket. Főzd le gyorsan a jó meleg kávéd, meghoztuk hozzá a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves György, Simon, Györgyi, Bonifác, Csaba, Egon, Melitta, Becse, Honóriusz, Hümér és Sebő nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Szent György ünnepe. A néphit Szent György napjától számította a jó időt, a valódi tavasz kezdetét.
  • 43 éve ezen a napon van a Kísérleti Állatok Világnapja.
  • 522 éve úgy tartották, hogy ma van a tavaszi gonoszjáró nap, vagyis ekkor a boszorkányok szabadon garázdálkodhattak. 
  • 105 éve halt meg Tömörkény István író.
  • 168 éve ezen a napon I. Ferenc József osztrák császár feleségül vette Erzsébet hercegnőt. 

MA AKÁR 25 FOK IS LEHET SZEGEDEN

Vasárnap nyugat, délnyugat felől egy záporokat, zivatarokat okozó felhőtömb vonul át fölöttünk, amelyből nyugaton csak néhol, középen és keleten több helyen előfordulhat zápor, helyenként zivatar. Előtte és mögötte hosszabb időszakokra kisüt a nap. Délután 18-26 fok várható Szegeden és környékén.

JÁTÉKOS FELADATOKKAL VÁRJA A SZEGEDI VADASPARK FÖLD NAPJA ALKALMÁBÓL A CSALÁDOKAT

Április 24-én vasárnap a családokat várja a Szegedi Vadaspark egy játékra, amely révén a természet védelmének szemszögéből fedezhetik fel a résztvevők a Vadasparkot. Azokat a gyerekeket, akik – akár szülői segítséggel is – helyesen oldják meg a belépéskor kapott feladványt, egy-egy kis, de édes jutalommal díjazzák a szervezők, a természetvédelmi oktatóközpontnál 10 és 16 óra között.

EGY ESTE AZ ELFOGADÁS JEGYÉBEN, JÓTÉKONYSÁGI DIVATSHOW LESZ SZEGEDEN

“Egy este az elfogadás jegyében, ahol megmutatkozik, milyen sokan, milyen sokszínűek vagyunk” mottóval szerveznek jótékonysági divatshow-t Szegeden. Az esemény szervezője a Ruhatár butik, akik a Nem Adom Fel Alapítvány szegedi részlegének támogatását tűzték ki célul. Mint kiderült, a kifutóra a hétköznapi életből érkeznek majd a modellek, az est egyik házigazdája pedig Máté Roland, rádiós műsorvezető lesz.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb