Sport

Óriásit úszott Pádár Nikolett, bronzérmes a HAÁSZ SZUE női gyorsváltója

A HAÁSZ SZUE női gyorsváltója bronzérmes lett a magyar bajnokság döntőjében – tudatta szerkesztőségünkkel a Szegedi Úszó Egylet. A 4×200 méteres fináléban sokáig vezettek is a szegedi úszók, de a harmadik hely volt a realitás. Nem sokon múlott az ezüst, a hajrában Olasz Anna nagy csatát vívott Kapás Boglárkával. 800 méter gyorson három A-döntős helyezést értek el a szegediek: Olasz Anna 5., Vas Luca és Farkas Tamás pedig egyaránt 8. helyen zárt.

Pádár Nikolett nem akármilyen elismerésben részesült az ob végén: kiderült, hogy 879 LEN-ponttal a HAÁSZ SZUE 16 éves sportolója lett a bajnokság legeredményesebb női versenyzője. A férfiak mezőnyében Milák Kristóf kapta a legjobb úszónak járó trófeát, így a szegedi egyesület tehetségét az olimpiai bajnokkal együtt ünnepelte a Debreceni Sportuszoda közönsége.

Sós Csaba szövetségi kapitány az országos bajnokság zárónapján kihirdette a budapesti világbajnokság keretét. Női 200 méter gyorson Pádár Nikolett képviseli majd Magyarországot, illetve a 4×100 és 4×200 méteres gyorsváltóban is helyet kapott. Nyílt vízi úszásban Olasz Anna 10 és 25 km-en indul, illetve a váltóban is hazánk színeiben szerepel a vb-n.

A HAÁSZ SZUE 2 arany- és 2 bronzéremmel zárta a felnőtt országos bajnokságot, emellett még több kiváló helyezést értek el a szegedi úszók.

– Nem sokon múlott az ezüstérem, de a harmadik hely a realitás, és ez is nagyon szép eredmény, gratulálok a lányoknak! Örülök, hogy Varga Kata is érmet szerzett, hiszen az előfutamban ő is tagja volt a váltónak. 800 méter gyorson is szép eredményeket értek el a szegediek, három A-döntős helyezésre is büszkék lehetünk. Pádár Nikolett végig remekül teljesített, nagyon megérdemelte a legtöbb LEN-pontért járó trófeát. A csapatunk kiválóan úszott az országos bajnokság minden napján, mindenkinek jár a dicséret

– nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

Fotók: Derencsényi István, Magyar Úszó Szövetség

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb