Mindenmás

Durva méhrajzás volt Alsóvároson

“Esetleg nem tudja valaki, hogy Alsóvároson mi volt ez a nagy méhraj?” – tette fel a kérdést pénteken délután a Szegeden láttam csoportban Dorka, aki egy fotót is mellékelt posztjában, amelyen jól látszódik, hogy egy hatalmas méhraj röpköd Alsóváros utcáin.

A látvány első látásra félelmetes volt, hiszen valahonnan durván kirajzottak a méhek. A kommentek között viszont olvasható egy megnyugtató válasz, Ibolya szerint ugyanis nincs ebben semmi különleges. Mint írja, ez akkor következik be, amikor a méhcsalád kinövi a kaptárát:

“Ekkor az anya csinál új “anyát”, és elhagyja a régi kuckót. A régi család egyik fele követi, a másik fele ottmarad az új anyával a régi helyen. Ahogy jönnek úgy mennek is, nem kell megijedni, csak békén kell hagyni őket. Keresik az új helyet maguknak” – tette hozzá a kommentelő, tehát, elvileg nem kell meglepődni, ha hasonlót látunk Szegeden. Mindenképpen érdekes látványt nyújthatnak a tömegével repkedő méhek, viszont jobban teszed, ha ilyenkor inkább elkerülöd őket.

KORÁBBAN VALAKI KAPTÁRAT PAKOLT A RÓMAI KÖRÚT SARKÁRA

Tavaly nyáron írtuk meg, hogy valaki a Római körút és a Tímár utca sarkára egy egész kaptárat pakolt ki. Akkor, a környéken valószínűleg egy nagyobb méhrajt fogtak be, a kitett eszköz pedig egy befogókaptár volt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb