Szegedi Arcok

Kerüld el: valaki méhkaptárat tett a Római körút sarkára!

“Nem tudjuk, ki tette oda, de Kriszti néni pánikolva csöngetett fel hozzánk” – írta Gábor nevű olvasónk este 7 körül a Tímár utcából, akinek a szomszédja kutyasétáltatás közben botlott bele a cikkünk borítóképén szereplő kompozícióba:

  • egy villanykaró tövébe kitett méhkaptár,
  • benne és a környékén egy hadseregnyi méhecske,
  • és az egész tetején egy halom kavics.

A helyszín a Római körút és a Tímár utca sarka, a Bertalan hídtól két sarokra. Meggyőződésünk, hogy nem egy újabb belvárosi méhlegelőről van szó… Szerintünk kerüld el:

NE MENJ A KÖZELÜKBE!

Cikkünk megírásával párhuzamosan felvettük a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel is, velük és egy szegedi méhésszel egyeztetve a következő kép alakult ki: a környéken valószínűleg egy nagyobb méhrajt fogtak be, a kitett eszköz pedig egy befogókaptár. Az utóbbit általában 24-48 órán belül szokták elvinni, ergo valószínű, hogy még egy darabig ott lesz a Római körút és a Tímár utca sarkán.

Addig is, a képlet egyszerű…

  • ne.
  • menj.
  • a közelükbe!

A méhek jellemzően csakis akkor támadnak emberre, ha veszélyben érzik magukat, kaptárjukat vagy fészküket. A veszélyes helyzetek legjobb megelőzése, ha elkerülöd a kihelyezett befogókaptárt és nem ingereled őket – jelen esetben a Tímár utca sarkára kitett dobozt. Egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhető a baj, elkerülhető egy kellemetlen találkozás.

Köszönjük a fotókat Gábornak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb